SRI-ul german, învins în justiție de politicieni abuzați. Ce riscă acum spionii lui Merkel?

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Uncategorized

Sondajele arată că AfD și CDU, partidul cancelarei germane, sunt aproape la egalitate în intențiile de vot din landurile Saxonia și Turingia. Aici vor avea loc alegeri statale în această toamnă. Victoria la tribunal cu siguranță la spori simpatia naționaliștilor. AfD a intrat în Bundestag pe fondul opoziției față de islamizare și imigrație.

Naționaliștii din AfD, aproape la egalitate cu partidul lui Merkel în estul Germaniei

Până atunci, mai sunt alegerile europarlamentare. Potrivit unul sondaj recent făcut de YouGov, AfD are 13%, CDU/CSU – 30%, SPD – 18% și Verzii – 17%. Mai mult ca sigur, AfD se va alătura grupului naționaliștilor și conservatorilor din Parlamentul European, care are șanse să devină al doilea ca mărime.

Anchetarea AfD a început după ce șeful BfV a fost schimbat. În septembrie, Hans-Georg Maasen a fost dat afară din funcția pe care o deținea din cauza unor contre publice pe care le-a avut cu Angela Merkel pe tema imigranților. Mai precis, “a îndrăznit” să o contrazică public pe cancelară.(detalii aici)

El afirmat că nu există nicio dovadă că protestele extremei drepte din oraşul Chemnitz, din fosta Germanie de Est, au inclus acţiuni de hăituire la adresa străinilor, așa cum a susținut Angela Merkel. Hans-Georg Maasen s-a ales cu eticheta de susținător al extremei-drepte și a fost destituit din fruntea spionajului. Actualul șef BfV, Thomas Handelwang, a fost cel care a declanșat investigația declarată ilegală de justiție.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Timișoara, cu ”Polivalenta-n cui” din cauza orgoliilor politice
Pe plan local, autoritățile nu se pot înțelege unde va fi ridicată viitoarea Sală Polivalentă, ...