Timișoara, cu ”Polivalenta-n cui” din cauza orgoliilor politice

Andrei Marcu Principal SOCIAL

Pe plan local, autoritățile nu se pot înțelege unde va fi ridicată viitoarea Sală Polivalentă, finanțată din fonduri guvernamentale. De mai bine de trei ani, primarul Nicolae ROBU vrea să impună condițiile sale finanțatorului CNI.

Timișorenii pot doar să viseze în continuare la o Sală Polivalentă, după ce epopeea ridicării acesteia și-a consumat un nou episod nefast în ședința de plen a Consiliului Județean Timiș de săptămâna aceasta. Printre proiectele de pe ordinea de zi se afla și demolarea câtorva clădiri de pe terenul de nouă hectare, pus la dispoziția Companiei Naționale de Investiții de Consiliul Județean, la ieșirea din Timișoara, în arealul comunei Giroc. Consilierii liberali au decis să nu voteze proiectul, astfel că acesta a fost respins.

Nu se demolează nimic, nu se construiește altceva

Situația nu face decât să prelungească disensiunile vechi de câțiva ani, privitoare la locația viitoarei săli. CNI a solicitat șase hectare pentru realizarea acestei investiții de 50 milioane de euro, în urma căreia ar urma să fie ridicată sala de 16 000 de locuri. După ce, de-a lungul timpului, primarul liberal Nicolae Robu a încercat să își aroge meritele ridicării unei astfel de săli în Timișoara, propunând mai multe terenuri care nu se potrivesc la solicitările CNI, acesta s-a hotărât asupra unuia de 4,68 hectare, amplasat lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”. Compania Națională va trebui să aleagă între acesta, mai mic decât suprafața solicitată și celălalt din lista sinteză, de nouă hectare, dar de pe care a fost blocată demolarea câtorva clădiri. Propusă de Consiliul Județean încă din 2014, a doua variantă se află în zona de expansiune imobiliară dintre Timișoara și Giroc, pe unde va trece și Centura de Sud a municipiului.

Robu nu a finalizat nici proiectul Institutului Politehnic de 2.500 de locuri

Până la împlinirea visului de a avea o Sală Polivalentă modernă și de mare capacitate, de care ar avea atâta nevoie și ca deținătoare a titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021, Timișoara rămâne cu bătrâna sală „Olimpia”. Redenumită „Constantin Jude”, sala a fost proiectată în 1968, are 1.400 de locuri pe scaune și găzduiește meciuri de handbal, baschet, futsal sau evenimente culturale, după ce a suferit doar două cosmetizări, în jumătate de secol. Un alt proiect, început de Universitatea Politehnică și preluat de primăria condusă de Nicolae Robu, trenează de zece ani, sala de 2500 de locuri aflată tot în apropierea Stadionului „Dan Păltinișanu” fiind încă departe de fi terminată.

În 2008, guvernul Tăriceanu a vrut să investească în ridicarea unei a doua tribune la Sala Olimpia, dar prefectul liberal a fost de părere că nu ar fi oportună investiția pentru că, la fel, ar lua puncte electorale primarul de atunci.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Euractiv: „Regina” Europei e pe ducă iar „Prințul-Moștenitor” are probleme
Mariajul politic dintre Angela Merkel și Emmanuel Macron stă pe ghimpi, la nici două luni ...