Este IOHANNIS controlat de serviciile secrete germane şi ruseşti?

Bogdan George Radulescu INTERNATIONAL OPINIE Principal

Condominiu este, în dreptul internațional public, un teritoriu asupra căruia mai multe state suverane exercită suveranitatea comună în baza unui acord oficial. Conceptul este atestat încă din 1682 într-un tratat publicat în Tübingen, Tractatio de condominio territorii, de Ulrich THOMAS, urmat în 1776 de către De Condominio, la acel timp al Sfântului Imperiu Roman, referindu-se la coproprietatea de tip feudal a unui teritoriu, oraș sau țări, de câțiva prinți suverani.

_________________________________________________________________________

Profeţie din anii ’90: România va CĂDEA în siajul ruso-german

Prin anii ’90, ca tânăr jurnalist la Radio România Internațional,  am avut ocazia să particip la un seminar organizat de Fundația Mării Negre. Se discuta despre necesitatea ca România să accelereze integrarea euro-atlantică și să iasă cât mai repede din sfera de influență a Moscovei. La București era primul an de guvernarea CDR, iar la București era președinte Emil Constantinescu. Printre invitanții de marcă la acest seminar se afla și distinsul Cristopher Coker, profesor de relații internaționale  de la London School of Economics. În timp ce jurnaliștii prezenți eram entuziasmați de perspectiva intrării în NATO (nu s-a întâmplat în 1999, ci abia în 2004), cu un zâmber condescendent, profesorul Coker a făcut o estimare pe care nu am s-o uit niciodată: “Mă bucur să constat că voi românii sunteți pro-americani și că mulți dintre voi vorbesc limba engleză. V-aș da, însă, un sfat care ar putea să vă pară paradoxal. Învățați repede și limbile germană și rusă. Veți avea nevoie.  Peste douăzeci de ani, Europa Centrală și de Est va fi adjudecată între Moscova și Berlin, fără ca acest lucru să afecteze statutul vostru de viitori membri NATO și UE”.

La încheierea mandatelor sale de cancelar federal, Schröder a devenit angajatul GAZPROM

Toți, în momentul acela, nu înțelegeam mare lucru, din această “profeție” cinică a profesorului Coker. Am fost intrigați. La un an după acest seminar, la Berlin a devenit cancelar Gerhard Schröder. La încheierea mandatelor sale de cancelar federal, Schröder a devenit angajatul Gazprom, ca răsplată pentru proiectele energetice rusești implementate în Germania.  Fusese primul semn că profeția profesorului Coker începea să se adeverească. În 2003, odată cu invadarea Irakului de către o coaliție militară condusă de Statele Unite, pe timpul mandatului lui Gerhard Schröder, se născuse chiar o axă diplomatică anti-americană: Paris-Berlin-Moscova.

citeşte şi:

Germania construieşte al PATRULEA REICH

Berlinul și Moscova vor să impună doctrina geopolitică eurasiatică în detrimentul doctrinei atlantiste

Arc peste timp.  Condominium-ul ruso-german s-a reactivat în ultimii ani.  Contexul internațional este extrem de favorabil.  După alegerea lui Donald Trump, Putin jubilează că are un un “prieten” la Casa Albă,  care îl va asculta și de la care va obține concesii importante. Merkel  profită și ea pentru că la Washington nu mai există o putere reală care să tempereze dominația germană în Europa. Mai mult, profită de această nouă realitate pentru a îndemna Europa să se descurce de una singură, fără americani. În acest context, Berlinul și Moscova pot să impună doctrina geopolitică eurasiatică în detrimentul doctrinei atlantiste. Angela Merkel redescoperă geopoliticienii germani din anii ’30. Un Hausofer, un Carl Schmitt. Aceștia sfătuiau la vremea lor Berlinul să se orienteze către URSS și să formeze un condominium ruso-german (un Grosseraum eurasiatic), înglobând centrul și estul Europei, folosind națiunile din această zonă drept sateliți exploatabili. O astfel de teorie circulă și acum în cercurile geopolitice rusești, al căror exponent foarte vizibil este Alexandr Dughin.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
TOPUL celor mai puternice țări din LUME! Clasări SURPRINZĂTOARE!
US News a publicat anualul World Report, adică topul celor mai puternice țări din lume. ...