IMPORTANT pentru toți șoferii: anvelopele vor deveni mai sigure datorită României! Vezi cum:

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

UE își actualizează normele privind etichetarea pneurilor. Etichetele vor arăta mai clar performanțele energetice și extinde domeniul de aplicare al acesteia la pneurile pentru vehiculele grele. Etichetele vor fi afișate în mod mai vizibil pentru consumatori și vor include informații cu privire la aderența pe zăpadă și pe gheață. Consiliul UE, prezidat de România și-a adoptat astăzi poziția de negociere cu privire la noile norme propuse.

Anvelope auto mai sigure și mai eficiente, realizarea RO2019EU.

„Noile norme vor aduce beneficii consumatorilor, care vor putea face alegeri în cunoștință de cauză cu privire la siguranța și eficiența consumului de combustibil ale pneurilor lor. Normele vor contribui totodată la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul rutier și vor ajuta astfel UE să își îndeplinească angajamentele asumate în temeiul Acordului de la Paris” a declarat Anton Anton, ministrul român al Energiei și reprezentant al Președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Domeniul de aplicare al regulamentului este extins pentru prima dată la pneurile pentru camioane și autobuze (pneurile C3). Anterior, numai pneurile pentru autoturisme și camionete făceau obiectul normelor. Poziția Consiliului permite, de asemenea, includerea viitoare a pneurilor reșapate, după ce va fi elaborată o metodă de testare adecvată pentru măsurarea performanței acestui tip de pneu. Există o clauză de revizuire, care prevede posibilitatea includerii pe viitor a kilometrajului și a abraziunii ca parametri pentru etichetă, când vor fi disponibile metode de testare adecvate.

Transportul rutier generează aproximativ 22 % din emisiile totale de gaze cu efect de seră din Uniune, iar pneurile, mai ales din cauza rezistenței la rulare, sunt răspunzătoare pentru 5 %-10 % din consumul de combustibil al unui vehicul. O reducere a rezistenței la rulare a pneurilor contribuie așadar la reducerea emisiilor, aducând totodată economii consumatorilor grație unui consum de combustibil mai scăzut.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Trei marinari români, răpiți de PIRAȚI în Africa! MAE a activat celula de criză
O navă cargo cu un echipaj format din 21 de marinari români a fost atacată ...