Noi emisiuni de titluri de stat, cu dobânzi peste cele de pe piața bancară

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Românii pot subscrie de astăzi pentru patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, informează Ministerul Finanţelor Publice. Titlurile au scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi 5% iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Pe piața bancară dobânzile la depozite în lei se situează sub 2% iar comisioanele practicate pot face ca, după un an, deponentul să se aleagă cu o sumă mai mică decât cea depusă.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi achiziționate de către persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor. Titlurile pot fi cumpărate în perioada 4 – 22 martie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 4 – 21 martie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban iar în perioada 4 – 20 martie 2019 din mediul rural. Pot cumpăra titluri de stat.

În cadrul emisiunii de titluri de stat din ianuarie, 11.000 de deponenţi au realizat subscrieri de aproximativ 700 de milioane de lei. Potrivit Ministerului Finanţelor, emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019 iar în fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni. Maturităţile vor fi stabilite în funcţie de interesul manifestat de investitori.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
IMPORTANT pentru toți șoferii: anvelopele vor deveni mai sigure datorită României! Vezi cum:
UE își actualizează normele privind etichetarea pneurilor. Etichetele vor arăta mai clar performanțele energetice și ...