Polonia sfidează UE pentru un proiect asemănător Canalului Dunăre-Marea Neagră

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Guvernul de la Varşovia continuă proiectul de construcţie a unui canal navigabil pe lângă delta fluviului Vistula, pentru a evita apele teritoriale ruse în accesul din portul polonez Elblag la Marea Baltică. Partidul Lege şi Justiţie, aflat la putere în Polonia, trece astfel peste criticile exprimate de activişti de mediu şi Uniunea Europeană, transmite Reuters.

În prezent, pentru a ajunge în Marea Baltică, navele care pleacă din Elblag trebuie să navigheze de-a lungul unui grind parțial deţinut de Rusia şi să solicite dreptul de trecere autorităţilor din enclava rusă Kaliningrad. Proiectul, ale cărui costuri sunt estimate la 900 milioane zloţi (237 milioane dolari) sfidează criticile venite din partea Uniunii Europene pe motive de impact asupra mediului, începerea lucrărilor fiind anunțată pentru a doua jumătate a acestui an.

„Primul şi cel mai important motiv pentru construcţie este ameninţarea din Est. Aceasta este graniţa UE, NATO şi în primul rând a Poloniei, şi nu poate fi controlată cu adevărat pentru că navele pot intra în delta fluviului Vistula numai cu aprobarea Rusiei”, susține ministrul polonez al mării şi transporturilor fluviale, Marek Grobarczyk, citat de Agerpres.

Portul de agrement din Elblag fusese construit cu fonduri europene. Executivul polonez susține că acest canal va face din micul oraș-port, care se confruntă cu o rată ridicată a şomajului, unul din cele mai mari porturi din Polonia, alături de Gdansk şi Szczecin.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DIGI TV s-a prăbuşit din cauza obsesiei că România e plină de nenorociri, scrie un jurnalist celebru în raportul către conducere
Recent, Digi TV a închis staţiile locale şi a demis conducerea site-ului. Septimiu Sărăţeanu, un ...