Președintele Tribunalului Timiș: „Asistăm neputincioși la talibanizarea justiției. Nimeni nu vrea, parcă, să audă adevărul: au fost abuzuri”!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Președintele Tribunalului Timiș, judecătorul Adriana Stoicescu, își anunță susținerea pentru proaspăt înființata secție de investigare a infracțiunilor din justiție. Într-un mesaj acid, postat pe facebook, Adriana Stoicescu descrie realitatea ultimilor 15 ani, în care justiția a stat sub semnul politicului și al „bilanțurilor nord coreene” . Toate convulsiile de astăzi sunt consecința directă a implicării politicului în numirile în funcțiile de conducere de la nivelul Parchetelor, susține președintele Tribunalului Timiș.

„… Numirile au fost tranzacționate mizerabil, precum o marfă oarecare, dar potențial generatoare de profit în viitor; iar noi, vezi Doamne, nu știam… Toate semnalele venite din presă au fost trecute sub tăcere; toate sesizările judecătorilor adresate factorilor de decizie din justiție au fost ignorate. Când mizeria a dat pe dinafară, în loc să facem curățenie, ne-am apucat să îi trimitem, pe cei arătați cu degetul, la fereală. Azi, asistăm neputincioși la talibanizarea justiției. Nici acum, în al treisprezecelea ceas, nu suntem în stare să spunem adevărul, să punem piciorul în prag și să resetăm sistemul judiciar. Preferăm să facem ce știm mai bine: să răcnim unii la alții, preocupați doar de a le închide gura celor care nu sunt de acord cu noi. Nimeni nu vrea, parcă, să audă, adevărul: au fost abuzuri. Judecătorii au fost și ei victimele abuzurilor. Nu poți vorbi de un judecător independent atâta vreme cât procurorul lui de ședință are competența de a se sesiza din oficiu, de a-i face un dosar, pentru că pur și simplu poate și trebuie să raporteze îndeplinirea planului cincinal la ținte-judecători/procurori. Toate acestea trebuie să se termine, dacă vrem să vorbim de o justiție cu adevărat independentă. De aceea, aleg să am încredere în colegii mei, procurorii din Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. În ciuda apocalipsei care pare să vină, pentru că așa ne spun cei care, nu-i așa, se pricep”, susține Adriana Stoicescu.

Președintele Tribunalului Timiș conchide: „Și poate ar fi momentul să ne maturizăm. Și să acceptăm ca oamenii fanatici, care primesc putere absolută și sentimentul impunității depline pot deveni bestii. Și să nu mai primim lectii de zbor de la papagali care se cred vulturi, dar care nu au aripile dezvoltate și au zburat doar în vis. Singurul lucru pe care știu să îl facă este să cârâie la adăpostul coliviei aurite.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Este IOHANNIS controlat de serviciile secrete germane şi ruseşti?
Condominiu este, în dreptul internațional public, un teritoriu asupra căruia mai multe state suverane exercită ...