TOPUL celor mai puternice țări din LUME! Clasări SURPRINZĂTOARE!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

US News a publicat anualul World Report, adică topul celor mai puternice țări din lume. Studiul este realizat în colaborare cu University of Pennsylvania, care a intervievat peste 20.000 de oameni din 80 de țări. Primele trei locuri sunt clare, dar în restul clasamentului descoperim și câteva țări la care nu ne-am fi gândit neapărat.

#1: STATELE UNITE

 

US News au descris Statele Unite drept „puterea dominantă a lumii din punct de vedere economic și militar”. De asemenea, țara are un mare impact cultural asupra lumii prin cultura sa populară: cărți, filme, muzică și emisiuni TV.

#2: RUSIA

Rusia este cea mai mare țară din lume după suprafață și are graniță cu zeci de țări. Puterea se poate explica prin rezervele de petrol și cărbune, dar și prin puterea militară.

#3: CHINA

China are cea mai mare populație din lume și a doua cea mai mare economie. În ciua creșterii economice rapide, zeci, dacă nu sute de milioane de oameni trăiesc sub limita sărăciei.

#4: GERMANIA

Germania are cea mai mare populație din UE și forță de muncă înalt calificată. De asemenea, țara are un rol de frunte în cadrul instituțiilor europene și internaționale. Totuși, Angela Merkel este veriga slabă a Germaniei în momentul de față.

#5: MAREA BRITANIE

Marea Britanie o influență considerabilă la nivel internațional din punct de vede economic, politic, stiințific și cultural. Vechiul Imperiu Britanic continuă să amplifice influența țării la nivel global.

#6: FRANȚA

Franța își răspândește influența pe glob prin știință, politică, economică și, mai presus de orice, cultură, a scris US NEWS. De asemenea, economia franceză este una dintre cele mai mari din lume.

#7: JAPONIA

Japonia este una dintre cele mai educate și avansate tehnologic țări din lume, și are a treia cea mai mare economie. De asemenea, Forțele de Autoapărare sunt una dintre cele mai puternice armate din lume, deși nu sunt o armată în adevăratul sens al cuvântului

#8: ISRAEL

Aici este marea surpriză a clasamentului. Cea mai mică țară de până acum, cu un teritoriu foarte mic, în plin deșert și înconjurată de dușmani din toate părțile. Chiar și așa, economia israeliană este foarte puternică iar țara joacă un rol important în politica internațională.

Top 10 mai este completat de Arabia Saudită și Coreea de Sud.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Noi emisiuni de titluri de stat, cu dobânzi peste cele de pe piața bancară
Românii pot subscrie de astăzi pentru patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul ...