Gândire marxistă din partea unui om de bază din PLUSul lui Cioloș. Vezi ce a zis!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC SOCIAL

Dacă îi știa gândirea marxistă și a lăudat-o, este extrem de grav. Dacă nu știa, înseamnă că s-a lăsat păcălit. Tot grav.

„A fost și este roata motrice în jurul căreia s-a construit echipa executivă care a dat formă și substanță proiectului politic RO+ devenit, mai apoi, PLUS. 

Oana are o capacitate înnăscută de a atrage oameni inovatori, entuziaști, determinați, cu spirit de echipă. Și face asta pentru că deține ea însăși aceste calități. 
Ea este, acum, membru al Biroului Național al partidului, responsabilă cu inovarea și cu integrarea ideilor care – aparent disparate – capătă coerență și direcție clară atunci când ajung pe mâna ei.

Cu toate că ar fi avut profilul perfect, a decis să nu candideze la europarlamentare, pentru a se dedica în totalitate construirii partidului și, prin asta, proiectului prin care România poate deveni o țară din care nu doar să nu vrei să pleci, dar o țară în care să te întorci – așa cum a făcut-o și ea.

Oana este un arhitect vizionar, pentru care forma lumii construite de om trebuie să reflecte armonia interioară din noi înșine. De aici, și preocuparea sa constantă pentru Om si pentru bunăstarea lui.” – Dacian Ciolos, 17 februarie 2019

Explicația care îi agravează problema omului de bază din PLUS

Oana-Maria Bogdan a încercat să răspundă criticilor, într-o postare pe Facebook. Dar a reușit să se afunde și mai rău în mlaștina marxismului. De data aceasta, a eco-marxismului de școală nouă, că doar verdele e noul roșu:

„Ceea ce putem constata cu toții în ultimii 30 de ani este un triumf haotic al individualismului și o teamă de a asuma responsabilități comune pentru lucruri comune.  Resursele materiale ale țării și ale planetei, în general, sunt limitate. Dacă ne lansăm într-o competiție înverșunată pentru stăpânirea și exploatarea lor, vom avea de suferit toți și mai ales vor avea de suferit generațiile viitoare. De aceea, cred că e nevoie de multă creativitate politică pentru a imagina, alături de proprietatea exclusivă, forme de guvernanță colaborative, deschise, mai responsabile față de societate și față de planeta Pământ, pe care o „consumăm” cu bună știință. Ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare?”

Karl Marx credea că individualismul este în antiteză cu egalitarismul pe care și-l imagina. De aceea, individul trebuie distrus și să fie făcută imposibilă reapariția lui. Individualismul este o construcție socială a societății capitaliste și strâns legal de capitalÎn societățile burgheze, capitalul este independent și are individualitate, în timp ce un om este dependent și nu are individualitate. Abolirea acestei situații este numită de burghezi drept abolirea individualismului și libertății. Așa este! Abolirea individualismului burghez, independenței burgheze și a libertății burgheze este un obiectiv.”

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
„Big Brother” instalat la Sibiu pentru Summitul UE din 9 mai
Sibiul va fi monitorizat video de un sistem performant ce va costa 12,17 milioane lei, ...