Sute de hectare de teren, mistuite de flăcări. Avertisment al pompierilor!

Cosmin Ţintă Uncategorized

Aproape 170 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări în ultimele zile în judeţul Hunedoara. Acţiunile de stingere au fost îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă. Cel mai probabil, incendiile au fost generate de „tradiționala” pregătire a terenurilor aplicată de fermieri, prin arderea vegetației uscate.

În același interval, un incendiu care s-a extins pe patru hectare de litieră, în zona localității Poeni, a fost lichidat de pompierii timișeni după o intervenție de cinci ore. Incendiul s-a manifestat pe Vârful Drăgoi, la o altitudinea de 587 m, pe un versant cu înclinare de 45 de grade. Un incendiu a izbucnit luni seară și în Rezervaţia Naturală Insula Mică a Brăilei, unde a mistuit 10 hectare de vegetaţie uscată, potrivit primelor estimări.

Pompierii avertizează că sunt organizate patrule mixte în vederea prevenirii incendiilor şi identificarea persoanelor care dau foc intenţionat la mirişti pentru curăţarea terenurilor. Mai mult, coordonatele GPS ale parcelelor incendiate vor fi transmise APIA, care are competenţă în suspendarea subvenţiilor.

Avertismentul pompierilor vine și pe fondul prognozei meteo lansate de ANM, potrivit căreia în prima jumătate a lui martie temperaturile vor fi în creștere. Cu excepția zilei de marți, 5 martie, când sunt posibile precipitații izolate, la nivelul țării se instalează în forță primăvara, care aduce temperaturi de până la 21 de grade Celsius și lipsă de precipitații pentru mai bine de o săptămână.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Vechi liberal: PNL nu arată că e o alternativă dacă repetă doar „Dragnea e hoț”. Vezi cine a zis asta!
Radu Zlati, membru PNL din 1990 și apropiat al lui Crin Antonescu, a criticat în ...