Alianță pro-ruși cu pro-europeni la Chișinău? Ce spune Dodon?

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu exclude o alianţă între Partidul Socialiştilor (PSRM) şi Blocul electoral ACUM, „împotriva actualei guvernări”. Potrivit liderului de la Chișinău, aceste două formaţiuni, una de stânga şi alta de dreapta, între care există foarte multe divergenţe, ar avea totuşi un lucru în comun: ambele au promis că vor face tot posibilul ca să schimbe guvernarea, a scris Radio Chișinău.

Igor Dodon vrea ca negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare trebuie inițiate de PSRM, care a obținut cel mai mare număr de voturi și de mandate. Formațiunea este considerată „a președintelui”, deoarece Dodon a fost șeful ei înainte să devină șeful statului. Iar PSRM susține fără șovăială pozițiile președintelui moldovean.

În opinia lui Igor Dodon, dacă PDM, PSRM și blocul ACUM nu vor găsi un numitor comun, alegerile anticipate sunt o soluție mai bună decât ruperea deputaților din diferite fracțiuni și crearea unor majorități și a unui „guvern nelegitim”, menționând că nu va desemna candidatura propusă la funcția de prim-ministru, dacă va fi înaintată de o alianță formată din transfugi.

O alianță PSRM – ACUM nu este fantezistă. Chiar a existat în 2016, împotriva inamicului comun de atunci și de acum, Vlad Plahotniuc, liderul de facto al Moldovei. În luna ianuarie a acelui an, Igor Dodon, Andrei Năstase (co-lider al ACUM) și Renato Usatâi, au mers braț la braț în marș, ca să protesteze față de guvernul PDM.

După acel moment, Andrei Năstase a declarat că este gata să pună batista pe țambal ce ține de cursul european al Republicii Moldova și chiar are în acest sens o înțelegere cu Dodon și cu Usatâi, pro-ruși și anti-europeni declarați.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cioloș își amenință criticii cu tribunalull! Curat DEMOCRAȚIE (populară)!
În grădina PLUS, nimic nu rodește, iar inginerul agronom este foarte supărat. De câteva campanii ...