Klaus Iohannis a întârziat bugetul degeaba. Vezi decizia CCR

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Curtea Constituțională a României a respins cu unanimitate de voturi ca neîntemeiată sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe buget. Pe 22 februarie Șeful Statului sesizase Curtea Constituțională privind Legea bugetului, susținând că acesta este „bugetul rușinii naționale, nerealist, supraevaluat și întârziat”.

Klaus Iohannis argumenta în obiecția de neconstituționalitate că ar fi fost încălcate atribuțiile și rolul Consiliului Fiscal în procedura parlamentară a proiectului de buget, deoarece organismul trebuie să emită o opinie legată de toate amendamentele admise în dezbaterile Legislativului. De asemenea, Iohannis susținea că au fost încălcate prevederile constituționale și prin faptul că reprezentanții Consiliului fiscal nu și-au exprimat opinia în legătură cu declarația de conformitate semnată de premier și ministrul Finanțelor, care a fost prezentată Parlamentului. Președintele invoca şi adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

În urma deciziei magistraților CCR, președintele poate trimite legea spre reexaminare în Parlamentul României, ceea ce ar face ca România să nu aibă buget până în aprilie. Curtea a admis doar sesizarea lui Klaus Iohannis privitor la Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Topul Forbes 2019, publicat! Vezi cine e singurul român din clasament!
Forbes a publicat Topul pe 2019 al miliardarilor lumii, care include și câteva surprize. Potrivit ...