La „muncă patriotică” în Timișoara: angajați scoși la curățenie pe străzile înghițite de praf și gunoaie

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Situație care amintește de perioada comunismului la Timișoara, unde Nicolae Robu a scos la mătură și lopată aproape 300 de angajați ai societăților din subordinea Primăriei să curețe străzile orașului, nemăturate din toamnă.

Praf ca în deșert

Orașul riscă să intre în procedură de infringement din cauza poluării cu praf, după cum semnalează și Prefectura Timiș. Conform datelor prezentate de Agenția pentru Protecția Mediului, valorile limită ale PM10 (particule de praf  în suspensie) au fost depășite pentru un număr de 6 zile la stația TM1 situată pe Calea Șagului, 7 zile la stația TM2 situată în incinta Liceului Carmen Sylva, și 2 zile la stația TM5 situată pe Calea Aradului.

Un liberal care nu se împiedică nici de Prefectură, nici de prevederile din fișele de post

„Ținând cont și de numeroasele depășiri ale PM10 în cursul anului 2018 (31 la număr) și pentru a preveni declanșarea procedurii de  infringement asupra Municipiului Timișoara, conducerea Instituției Prefectului Județul Timiș a solicitat Primăriei Municipiului Timișoara încă din luna noiembrie a anului 2018 să prezinte măsurile luate pentru ca particulele în suspensie PM10 să nu depășească valorile limită admise (35 depășiri/an). Cu toate acestea, Primăria Municipiului Timișoara nu a dat curs solicitărilor venite din partea Instituției Prefectului Județul Timiș nici până la  această dată”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Deși a ignorat Prefectura, Primăria condusă de Nicolae Robu nu a avut încotro și a „contracarat” valul uriaș de critici din partea timișorenilor printr-o măsură smulsă, parcă, din sertarul cu amintiri ale perioadei comuniste. Sub sloganul „Timișoara Curată”, Nicolae Robu a scos pe străzi, la mătură și lopată, angajați de la Societatea de Drumuri Municipale, Horticultura, Societatea de Transport Public Timișoara, Societatea de Piețe, Aquatim și Colterm, alături de câțiva deținuți de la Penitenciarul Timișoara. „Nu ne putem crampona că oamenii nu au în fișa postului să pună mâna pe mătură sau lopată”, susține liberalul Nicolae Robu pentru presa locală…

Coșmar de un an întreg

Primăria lui Nicolae Robu se chinuie cu licitația pentru salubrizarea stradală din primăvara anului trecut. Prima licitație a început târziu și a fost un eșec, iar a doua a ținut prea mult. În consecință, Timișoara n-a avut contract pentru salubrizare stradală o bună bucată de vreme, până când municipalitatea a semnat unul în caz de urgență cu Horticultura, prelungindu-l apoi. Societatea de spații verzi n-a făcut față, însă, întreținerii curățeniei de pe străzile orașului.

Contractul cu firma câștigătoare, Brantner Servicii Ecologice, a fost semnat în 11 februarie anul acesta, dar societatea are 90 de zile la dispoziție să-și deschidă punct de lucru în oraș și să înceapă activitatea. Conducerea din Cluj a firmei spune că se încearcă începerea activității înainte de Paști, dar totul depinde de cât de repede se fac angajările, fiind nevoie de 296 de oameni, din care 285 doar muncitori. Brantner va primi de la primărie 86,61 milioane de lei, adică 18,2 milioane de euro, pentru salubrizarea stradală a Timișoarei în următorii patru ani.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Real – Barca / REGALII, fără RONALDO, nu-şi găsesc cadenţa
Săptămâna trecută ne-a oferit un adevărat recital din punct de vedere fotbalistic, prin duelul de ...