Topul Forbes 2019, publicat! Vezi cine e singurul român din clasament!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Forbes a publicat Topul pe 2019 al miliardarilor lumii, care include și câteva surprize. Potrivit publicației americane, 2018 nu a fost un an prea bun pentru bogații lumii. Numărul celor cu o avere de cel puțin 1 miliard de dolari a scăzut cu 55, până la 2153. S-a diminuat și averea loc cumulată, care acum are o valoare de 8700 de miliarde de dolari, cu 400 de miliarde mai puțin ca anul trecut. Cei mai mulți miliardari sunt din SUA, inclusiv 14 din top 20. Ceilalți șase sunt doi francezi, un mexican, un spaniol, un indian și un chinez.

1)  Jeff Bezos – 131 miliarde de dolari

Șeful Amazon este în fruntea topului Forbes pentru al doilea an la rând. Dar situația s-ar putea inversa foarte rapid și foarte curând. Divorțul iminent de soția lui MacKenzie ar putea să-l lase fără jumătate de avere. Cei doi au pus împreună bazele Amazon iar legile din statul Washington, acolo unde locuiește cuplul, spun că soția poate revendica jumătate din bunurile obținute pe timpul căsniciei.

2) Bill Gates – 96,5 miliarde de dolari

Fondatorul Microsoft a reușit să-și majoreze averea cu 6,5 miliarde de dolari față de anul trecut, deoarece investițiile sale au avut performanțe bune la bursă.

3) Warren Buffet – 82,5 miliarde de dolari

Warren Buffet, la cei 88 de ani ai săi, este considerat un idol al investitorilor. Acolo unde bagă el bani, e de obicei rost de succes. Dar față de anul trecut, americanul este mai sărac cu 1,5 miliarde de dolari, după ce acțiunile Heinz-Kraft au scăzut puternic la bursă.

Dincolo de aceștia, intervin surprizele. Pe locul 4 s-a clasat francezul Bernard Arnault, cel mai bogat european, cu o avere de 76 de miliarde de dolari. Nu îi știți numele, dar îi știți produsele. Este șeful LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, care mai deține și Christian Dior, Dom Perignon, Givenchy, Guerlain și Sephora, printre multe altele. Este un veritabil stăpân la luxului.

Pe cinci este Carlos Slim Helu, magnatul mexican al telecomunicațiilor, cu o avere de 64 de miliarde de dolari. Iar pe șase este patronul lanțului spaniol Zara, Amancio Ortega – 62,7 miliarde de dolari. Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a picat pe 8, după ce a pierdut 9 miliarde de dolari anul trecut.

Donald Trump este pe locul 715, cu o avere de 3,1 miliarde de dolari, la fel ca anul trecut. Dar președintele american a urcat peste 50 de locuri, deoarece cei clasați mai sus au sărăcit.

Ion Ţiriac este singurul român inclus în cea mai recentă ediţie a topului miliardarilor cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Asta îl plasează pe locul 1.818 la nivel mondial.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alianță pro-ruși cu pro-europeni la Chișinău? Ce spune Dodon?
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu exclude o alianţă între Partidul Socialiştilor (PSRM) şi Blocul ...