Undă verde pentru cea mai așteptată autostradă. Vezi când și de unde încep lucrările

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Cu o lungime de 13 kilometri, tronsonul Sibiu-Boiţa va fi realizat de Porr Construct SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612,64 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 129 de milioane de euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane de euro fără TVA.

Traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura municipiului Sibiu. Continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, într-o zonă colinară până la km 6, lângă Veștem. Traversează la vest de Tălmaciu drumul județean DJ 105G, Avrig – Marșa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boița, unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu – Pitești cu DN7. Porr Construct a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de zece ani pentru acest tronson.

„L-am rugat pe domnul Neaga (directorul CNAIR, n.r) să facă toate demersurile pentru ca pe data de 23 martie să semnăm şi contractul de proiectare-execuţie, 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni execuţie. Sper să nu apară nicio contestaţie. Dacă va apărea, pe 23 martie fie vom fi bucuroşi că vom semna contractul, dacă nu, vă voi informa care sunt firmele care blochează infrastructura în România” a declarat ministrul.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de 122,1 kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeș, Curtea de Argeş-Piteşti și va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Ministrul Transporturilor a mai anunţat că, tot miercuri, a fost transmis la ANAP şi lotul IV al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, pentru proiectare şi execuţie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SRI observă și notează: „Occidentul este pe cale de a deveni majoritar musulman”
Revista Serviciului Român de Informații face recent o analiză a dezvoltării Islamului în Occident în ...