MApN anunţă achiziţionarea a încă 36 de avioane F16

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat miercuri seară la TVR că au fost demarate procedurile pentru achiziţionarea a 36 de avioane de luptă F16. El susține că și-ar dori ca aparatele să fie noi sau cel puțin cu adaptări făcute în industria românească.

„ Ceea ce pot să vă spun este că toate procedurile pe care le avem în acest moment în derulare pentru achiziţionarea următoarelor avioane F16, dacă vor fi avioane second hand, vor fi cu upgradare în industria noastră de apărare. Deci, aceste avioane se vor face în România şi vor fi bineînţeles echipate la capabilităţile actuale”, a precizat Ministrul Apărării Naţionale.

Leş a menţionat că România are nevoie de înzestrarea Armatei, pentru că a rămas în urmă „după o perioadă foarte lungă de subfinanţare a MApN pe partea de înzestrare”. „Astăzi avem cei 2%. Este al treilea an consecutiv în care Guvernul şi-a asumat cei 2% şi e nevoie să facem înzestrare şi înlocuirea sistemelor extrem de vechi pe care le avem”, a adăugat Ministrul Apărării.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
T. Toader: Ce a făcut Köveși la DNA nu a fost justiție. Scrisoare către presa străină!
Tudorel Toader, a trimis o scrisoare publicatiei Financial Times în care descrie abuzurile săvârșite de ...