Guvernul a revizuit proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. Vezi care sunt noutățile

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Capitalul social iniţial, subscris al Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi în valoare de 19,11 miliarde de lei, arată un proiect de Hotărâre de Guvern privind organizarea şi funcţionarea FSDI, publicat vineri pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, spre consultare. Guvernul a inclus două companii, Societatea Națională a Sării și Romaero, pe lista celor care vor intra în portofoliul Fondului Suveran de Dezvoltare și a scos alte șapte de pe listă, astfel că numărul acestora a coborât de la 33 în varianta de anul trecut la 28 de companii.

Prin înființarea FSDI, Guvernul vizează crearea unui vehicul public de investiții care să mobilizeze resurse financiare disponibile către economie și proiecte rentabile. Obiectul principal de activitate al FSDI este cod CAEN 6499 „Alte intermedieri financiare n.c.a.”, iar activitatea principală este efectuarea de investiţii financiare în nume şi în cont propriu, pentru care îşi asumă riscul tranzacţiilor.

Au fost eliminate de pe listă Societatea Națională a Apelor Minerale, Compania Națională de Căi Ferate CFR, Telecomunicații CFR, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Națională de Radiocomunicații, Compania Națională Poșta Română și Uzina Termoelectrică Midia. Rămân pe listă companii precum OMV Petrom SA, Electrica SA, Engie Romania SA, E.ON Energie România SA, Telekom Romania Communications SA sau Loteria Română SA.

Curtea Constituțională a României a admis, în iulie anul trecut, sesizările formulate de președintele Klaus Iohannis, de PNL și USR și de către PMP la legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. Legea a fost declarată neconstituțională, președintele Curții, Valer Dorneanu, explicând că acest fond nu trebuia înființat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de guvern.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viorica DĂNCILĂ ar putea asigura şi al doilea mandat succesiv al preşedinţiei Consiliului UE
Astăzi, preşedintele FINLANDEI a acceptat demisia guvernului Sipila. După preşedinţia României al Consiliului UE ar ...