PPE se poate RUPE înainte de europarlamentare! Orban amenință că pleacă!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Partidul Popular European, cea mai mare formațiune politică din PE, se poate rupe înainte de alegeri. Viktor Orban a amenințat că pleacă, împreună cu partidul său, Fidesz. Premieru maghiar a spus că dacă va decide acest pas, se va duce alături de PiS, partidul de guvernământ din Polonia. Formațiunea lui Lech Kaczynski este în ECR – Conservatorii și Reformiștii Europeni. Această grupare se va diminua semnificativ după Brexit, o dată cu plecarea Partidului Conservatori din Marea Britanie.

Ieri, un cotidian apropiat de Fidesz l-a îndemnat pe Viktor Orban să plece cât mai repede din PPE. „A sosit timpul ca Fidesz să înceteze târguiala umilitoare cu Partidul Popular European”; „Partidul poporului nu mai este partidul lui Helmut Kohl”; „Partidul poporului nu mai apără naţiunile sau creştinătatea sau modelul familiei tradiţionale sau orice altă tradiţie europeană pe care am putea-o menţiona. Partidul poporului a ajuns o slugă a liberalismului bolnav” a scris Magyar Nemzet, citat de Agerpres.

Viktor Orban amenință că pleacă din PPE

Totuși, Viktor Orban a îndemnat la calm și reținere. Premierul maghiar a spus totul pe seama nerăbdării și surescitării de dinainte de alegeri. Tensiunile dintre PPE și Fidesz au luat amploare marți. Liderul grupului PPE, Manfred Weber, a cerut marţi ca Fidesz să retragă afişele prin care este atacat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Șeful executivului european era pus și alături de George Soros, pe care Viktor Orban îl numește principalul său dușman. Aceste postere au împânzit Ungaria și vin în contextul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mike Pence i-a cerut Angelei Merkel să trimită nave de război în Crimeea. Cancelarul german refuză
Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, potrivit Bloomberg, i-ar fi cerut cancelarului german Angela Merkel, la summit-ul ...