PPE se poate RUPE înainte de europarlamentare! Orban amenință că pleacă!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Guvernul maghiar a anunțat deja că afișele vor fi date jos, dar nu din cauza ultimatumului dat pe Manfred Weber. În schimb, ele vor fi înlocuite cu afișe care promovează politicile pro-familie recent adoptate de executiv.

PPE a mai încercat excluderea lui Viktor Orban și Fidesz, dar fără rezultat. Formațiunea nu se poate lipsi de cele 11 mandate pe care le are partidul premierului maghiar. Totuși, PPE a fost aspru criticat de oponenți deoarece a acceptat până acum toate atacurile Budapestei la adresa Bruxellesului. Împotriva Ungariei s-a activat chiar articolul 7 pentru amenințări la adresa statului de drept.

O eventuală plecare a Fidesz către un viitor grup naționalist-conservator ar fi o lovitură mare pentru PPE. Potențialii noi parteneri ai lui Viktor Orban ar fi italianul Matteo Salvini, liderul Lega, austriacul Heinz-Christian Strache, liderul FPO (partid aflat la guvernare) și, bineînțeles, Lech Kaczynski. Viktor Orban intenţionează să facă duminică o vizită în Polonia, iar omologul său polonez Mateusz Morawiecki va vizita Ungaria de ziua naţională a ţării, pe 15 martie.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Mike Pence i-a cerut Angelei Merkel să trimită nave de război în Crimeea. Cancelarul german refuză
Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, potrivit Bloomberg, i-ar fi cerut cancelarului german Angela Merkel, la summit-ul ...