Americanii vor fi verificați înainte să intre în Schengen! Vezi cum!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

ETIAS, un control electronic al călătorilor

Autorizația ETIAS nu este o viză. Odată operațional, sistemul va efectua verificări prealabile călătoriei pentru detectarea riscurilor în materie de securitate și de migrație în ceea ce privește călătorii care beneficiază de acces fără viză în spațiul Schengen. Atunci când ajung la frontierele UE, călătorii vor trebui să aibă asupra lor atât un document de călătorie valabil, cât și o autorizație ETIAS.

  • Accesibilă ca preț, simplă și rapidă: Toți călătorii scutiți de viză vor trebui să solicite o autorizație ETIAS înainte de a intra în spațiul Schengen. Completarea cererii online nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute, aceasta urmând să fie aprobată automat în peste 95 % din cazuri. Călătorii vor trebui să plătească o taxă unică în valoare de 7 EUR (pentru călătorii cu vârsta între 18 și 70 de ani), iar autorizația emisă va fi valabilă timp de trei ani.

ETIAS va depista călătorii periculoși

  • Verificarea încrucișată a sistemelor de informații ale UE: prin intermediul ETIAS se va efectua o verificare încrucișată a datelor furnizate de călătorii scutiți de viză în sistemele de informații ale UE în materie de frontiere, securitate și migrație, inclusiv în Sistemul de informații Schengen (SIS), în Sistemul de informații privind vizele (VIS) și în bazele de date ale Eurodac, Europol și Interpol. Dacă datele care fac obiectul verificării încrucișate corespund bazelor de date ale UE, cererea va fi ulterior verificată manual de către unitatea centrală a ETIAS gestionată de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.

95% dintre solicitări vor fi aprobate pe loc, crede UE

  • Norme clare pentru refuzul autorizației: În cazurile în care autorizația este refuzată, autoritatea națională competentă va trebui să informeze solicitantul cu privire la decizie sau să solicite informații suplimentare în termen de 96 de ore. Dacă primește informații suplimentare, autoritatea națională trebuie să ia o decizie în termen de patru săptămâni de la data depunerii cererii inițiale. În caz de refuz, solicitanții au întotdeauna dreptul să conteste decizia de refuz.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Românii care salvează și readuc la viață ARO-uri din SUA!
Niște români din Statele Unite au o pasiune mai puțin obișnuită: sunt salvatoi de ARO, ...