Începe Postul Paștelui! Învățăturile Patriarhului Daniel pentru cel mai greu post de peste an!

Valentin Borcea ACTUALITATE SOCIAL

Luni, 11 martie 2019, începe „o perioadă lungă de urcuș duhovnicesc interior spre înviere, și anume Postul Sfintelor Paști sau Postul Mare”, a spus Patriarhul Daniel în predica sa de astăzi.

3 învățături pentru Postul Paștilor

Reflectând la textul evanghelic citit în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a insistat asupra a trei învățături pentru postul ce urmează:

  1. Să iertăm – „iertarea greșelilor semenilor noștri ca Dumnezeu să ne ierte greșelile noastre”;
  2. Cum să postim – „să nu fim triști ca fățarnicii, și să nu ne arătăm oamenilor că postim ungând capul nostru și spălând fața noastră, iar Tatăl din ceruri, care este întru ascuns va vedea jertfa postului nostru și ne va răsplăti”;
  3. Să ne eliberăm de lăcomia după bunuri materiale – „Nu adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură, ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică și unde furii nu le sapă și nu le fură”.

„Unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră!”, a atras atenția Patriarhul Daniel citând din textul evanghelic citit la Sfânta Liturghie (Matei 6: 14-21).

Preafericirea Sa a participat duminică, 10 martie 2019, la Sfânta Liturghie în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală.

3 mari greșeli

Părintele Patriarh a recomandat să fim atenți și să evităm cele 3 mari greșeli pentru care a fost izgonit Adam din Rai:

„De ce a fost izgonit Adam din Rai? Pentru că nu a ascultat de Dumnezeu, nu a postit, adică nu s-a înfrânat şi nu s-a pocăit după ce a greşit, ci a dat vina pe femeia dăruită lui de Dumnezeu, iar femeia, pe şarpe”.

Preafericirea Sa a explicat că pocăința vindecă tendința omului păcătos încă de la Adam și Eva de a se scuza pe sine și de a acuza pe alții:

„Perioada postului unit cu rugăciunea este perioada în care ne judecăm pe noi înșine, nu pe alții, vedem propriile noastre greșeli, lipsuri, deficiențe, neajunsuri, nu pe ale altora”, a spus Patriarhul României.

Paștele se celebrează pe 28 aprilie

sursă: Basilica.ro

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SONDAJ PE / Cine va câştiga alegerile europarlamentare în România?
Potrivit ultimului sundaj realizat de Parlamentul European, PSD ar obține 11 mandate, PNL 9 mandate, ...