Românii care salvează și readuc la viață ARO-uri din SUA!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INEDIT INTERNATIONAL

Niște români din Statele Unite au o pasiune mai puțin obișnuită: sunt salvatoi de ARO, unele dintre cele mai rare mașini de pe tărâm american. Ei caută prin toată țara vehiculele de teren produse la Câmpulung, și, dacă se poate, le cumpără ca să le readucă la viață. De asemenea, au făcut și un istoric al mărcii ARO în SUA. Aventurile lor sunt postate pe pagina de facebook @AroUSA.

Cel mai recent proiect este un ARO 244, numit Hunter în SUA, care stat abandonat ani de zile la o fermă din statul Connecticut. Mașina este într-o stare proastă. Nici motor nu are.

Dar băieții de la AroUSA dau de înțeles că bătrânul SUV românesc va merge din nou. Nu românii au găsit vehiculul, ci invers. Proprietarul american le-a scris luna trecută pe pagina de Facebook că deține mașina. Nici trei săptămâni mai târziu, era urcată deja pe platformă ca să fie dusă la noua casă.

Unul dintre cei de la @AroUSA este Eduard Palaghiță. El este românul care are o Dacia 1300 și care merge cu ea pe străzile din Statele Unite.

Potrivit Aro USA, istoria mărcii românești în Statele Unite este scurtă și complicată. Puține mașini au fost vândute vreodată americanilor. În anii ’70 și ’80, ARO a avut succes la exportul în mai multe țări, inclusiv în Canada. La finalul anilor ’80, compania românească s-a gândit să intre și pe piața americană, foarte competitivă.

Image may contain: people standing, sky, cloud and outdoor

Un ARO 24 urma să se vândă în SUA cu 9995 de dolari, ceea ce făcea mașina românească cel mai ieftin 4×4 de pe piață americană. 200 de mașini noi, dar fără motoare, au fost exportate peste ocean. Au fost probleme mari la vamă și doar puține au intrat, efectiv, în țară.

ARO Hunter – ARO 24 cu inimă Ford

Acestea au fost duse la un mic service din statul Maine, unde au primit motoare Ford de 2,3 litri, mai puternice și mai fiabile decât cele românești. Sediul importatorului, ARO World, era în New York. Noile mașini, cu motoare americane, au fost botezate ARO Hunter. Au apărut reclame pentru ele în New York Times. Dar vânzările au fost lente din cauza calității proaste a fabricației. Doar 30 de exemplare au fost vândute până în 1992, când ARO s-a retras din SUA.

( fotografii de la https://www.facebook.com/Aro24X/ )

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cristoiu: Iohannis ar putea fi retras din cursa prezidențială. Nu e după el!
Ion Cristoiu nu prea vede un al doilea mandat de președinte în viitorul lui Klaus ...