Iohannis doreşte să controleze partidele prin finanţări oculte

Andrei Marcu OPINIE

Klaus IOHANNIS pentru că nu vrea să treacă peste prejudecăţile poziţiei sale de GHIŢĂ CONTRA nu vede investiţiile de miliarde de euro în dezvoltarea României prin bugetul de anul acesta, pentru că s-a împiedicat de un ciot şi şi-a blocat gândirea la 0,00017% din PIB, cât reprezintă finanţarea partidelor cu bani de la stat.  Pentru a-și masca răutatea și atitudinea distructivă Iohannis a ajuns să acuze absurd că în proiecția bugetului de stat PSD ”se arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientelei sale.”

Se pare că l-au lăsat nervii. De supărare că prin noua lege de finanțare a partidelor, promulgată chiar de el în ianuarie 2018, se elimină sponsorizările susceptibile de acuzaţii la DNA, pare că şi-a pierdut memoria. Pentru a fi în folosul domniei sale, îi putem reaminti că din suma alocată de la buget partidelor politice, de minim 0,01 și maxim 0,04 % din PIB, partidele îşi pot plăti costurile, fără a depinde de cutia milei sau de interesul unor magnaţi.

PNL a propus chiar dublarea sumelor dacă există candidaţi femei

PNL a propus chiar dublarea alocărilor bugetare în raport cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei, amendament care a trecut și fost inclus în lege.

Klaus Iohannis, la un pas de KO? Vezi cum a produs „o perturbare gravă a funcţionării Armatei”

Legea nu este pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă. Fiecare partid parlamentar primește subvenția, direct proporțional cu rezultatul obținut în alegeri. A fost şi este soluția care să scoată partidele de sub influența finanțărilor obscure, netransparente, care viciau deplina reprezentativitate  a celor aleși și aruncau dubii asupra proceseului democratic

În 2018, TOTAL fondurilor alocate pentru TOATE partidele parlamentare din România s-a ridicat la aproximativ 36 de milioane de euro, iar PIB –ul României a fost de aproximativ 204 miliarde de euro ( 949 miliarde de lei).

Prin urmare TOATE partidele politice votate de români au avut o finanțare bugetară absolut nesemnificativă raportată la PIB, de 0,00017% din PIB, adică de 100 de ori mai puțin decât permitea legea!

.

Iohannis critică. PNL zumzăie. Dar nimeni nu duce banii înapoi la stat spunând că nu vrea să-i cheltuie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Maseuzele unui CLUB EROTIC din Bucureşti se alătură protestului pentru autostrăzi. 15 MINUTE nu vor lucra
Suceveanul Ştefan Mandachi a lansat sub deviza #sieu (nu SIE el) chemarea la un protest ...