Recursul compensatoriu, lăudat de SUA. Vezi ce au zis americanii

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Departamentul de Stat al SUA a publicat raportul anual privind starea drepturilor omului din România. Capitolul despre condițiile din închisori este unul dintre cele mai dure. Dar legea recursului compensatoriu este considerată un factor menit să îmbunătățească situația dificilă.

„Închisorile sunt dure, supraaglomerate și nu respectă standardele internaționale. Abuzuri asupra prizonierilor din partea autorităților și a altor prizonieri rămân în continuare o problemă” este menționat în raportul Departamentului de Stat.

Washingtonul detaliază probleme.

„Potrivit datelor oficiale, supraaglomerarea este o problemă, mai ales în acele închisori care nu respectă standardul de 4 metri pătrați pentru fiecare prizonier stabilit de Consiliului Europei. Condițiile sunt în general proaste în sistemul penitenciar iar observatorii au notat o lipsă de investiții pentru reparații și modernizări.

State Dept: Deținuți abuzați de gardieni și de alți deținuți

Potrivit presei, ONG-urilor și raporturilor Avocatului Poporului, gardienii au atacat prizonieri si, din când în când, prizonierii au atacat și abuzat alți deținuți. Până în septembrie (2018), ANP a primit 74 de plângeri de abuzuri și de încălcare ale drepturilor prizonierilor, corupție, amenințări, îndeplinire defectuoasă a sarcinilor de servici, rele tratamente și comportament nepotrivit. 

Unii prizonieri nu au primit îngrijirea medicală adecvată iar calitatea mâncării era proastă iar cantitățile au fost uneori insuficiente. Persoanele cu probleme mentale nu au primit îngrijirea necesară și au fost adesea izolate de ceilalți deținuți. Potrivit APADOR-CH, numărul prizonierilor cu probleme mentale este de trei ori mai mare decât cel al prizonierilor care au primit tratament pentru boli mentale.”

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Apel către românii din Italia: Decebal, Nicolae Bălcescu sau Mihai Eminescu?
Românii din Italia sunt chemați să se pronunțe asupra personalității istorice pe care ar dori-o ...