Germania protecționistă. Vezi cum își apără companiile de firmele străine

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Germania intenţionează să pună la punct un fond de stat prin care să-și protejeze companiile-cheie de eventuale preluări ale firmelor străine. Ministrul german al economiei Peter Altmaier a propus înfiinţarea fondului în februarie, ca parte a unei strategii industriale mai defensive, iar trei oficiali au declarat pentru Reuters că guvernul lucrează acum la proiecte de lege pentru ca fondul să devină operaţional anul viitor. Fondul de investiţii de stat ar urma să lucreze cu sectorul privat atunci când cumpără participaţii la companii, pentru a elimina preluările nedorite.

„Nu mai putem să lăsăm totul să fie decis de jocul liber al pieţei”

„În trecut, Germania era prea reticentă în a-şi defini interesele naţionale. Acest lucru a început să se schimbe (…) Constatăm că nu mai putem să închidem ochii şi să lăsăm totul să fie decis de jocul liber al forţelor pieţei. Iar acest fapt presupune mai multă protecţie din partea statului”, a declarat unul dintre oficiali, potrivit ZF.ro.

În Germania, preluarea de către chinezi a producătorului de robotică Kuka, în 2016, a reprezentat un semnal de alarmă pentru guvern, care a subliniat nevoia urgentă ca statul să devină mai activ. Mişcarea Germaniei este un răspuns la transformarea Chinei din client în competitor în ultimii ani, precum şi la ameninţările preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, cu privire la sancţini comerciale unilaterale şi creşterea tarifelor vamale, potrivit surselor.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Clipul de promovare a ROMÂNIEI, subiect de FAKE NEWS
Clipul de promovare a României a fost blocat astăzi de pe YOUTUBE pe motiv că ...