EXCLUSIV NEWSTANDARD | Polonia: Am susținut activ Președinția română a UE

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Polonia a susținut activ Președinția română a UE deoarece Bucureștiul și Varșovia au poziții foarte apropiate în ceea ce privește politica europeană. Afirmația se regăsește într-un răspuns de la MAE polonez, oferit în exclusivitate pentru NEWSTANDARD.NEWS.

Mesajul integral:

România a ales consensul și coeziunea drept principii după care să se ghideze Președinția. O asemenea abordare vizavi de UE și modul în care funcționează este foarte apropiată de poziți poloneză, drept urmae Polonia a susținut activ Președinția română în îndeplinirea obiectivelor sale.

Din punct de vedere operațional, apreciem cooperarea eficientă pe care am avut-o cu Președinția română. În acest context, două arii de cooperare trebuie scoase în evidență: migrația și politica energetică.

EXCLUSIV NEWSTANDARD | Olanda: Avem încredere în Președinția română a UE

Suntem bucuroși să menționăm că Președinția română este hotărâtă să urmeze o abordare comprehensivă în ceea ce privește migrația și întărirea spațiului Schengen. Suntem mulțumiți de compromisul la care Președinția a ajuns până acum privind necesitatea întăririi Agenției care se ocupă pe paza granițelor și coastelor europene (n.red. FRONTEX). În timpul negocierilor curente cu Parlamentul European, este de o importanță crucială să ne asigurăm că reforma respectă competențele Statelor Membre și garantează o utilizare bună a resurselor.

De asemenea, suntem recunoscători pentru eforturile continue ale președinției în ceea ce privește găsirea unei soluții comune pentru reformarea sistemul comun european de azil. Suntem convinși să un consens trebuie construit în jurul solidarității voluntare și să ar trebui să rămânem la o abordare cuprinzătoare în ceea ce privește reforma ca să asigure consecvență.

Apreciem foarte mult contribuția Președinției la finalizarea negocierilor asupra directivei gazului, care era ultimul element lipsă al Uniunii Energetice. Deși acordul nu corespunde complet ambițiilor Poloniei, prevede aplicabilitatea regulilor fundamentale ale UE, inclusiv transparența tarifelor și accesul terților la gazoductele care intră pe piața europeană.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Comandantul Parisului: Avem liber să tragem în Vestele Galbene!
Generalul Bruno Leray, comandantul militar al Parisului, a avertizat extrem de duri Vestele Galbene. „Dacă ...