Ungaria se pregătește de vizita Papei în România

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Potrivit unei dispoziții a autorităților de la Budapesta,  grupurile de elevi care doresc să ajungă la Şumuleu Ciuc, pentru vizita Papei din 1 iunie, se vor bucura de sprijin financiar din partea statului. Proiectul a fost lansat de Uniunea Rákóczi, care a colaborat cu Secretariatul de Stat responsabil pentru relaţia cu cultele, minorităţile şi societatea civilă, din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Miklós Soltész, informația fiind transmisă de agenția maghiară de știri MTI.

Miklós Soltész a subliniat că vizita Papei Francisc în Ţinutul Secuiesc reprezintă o excelentă oportunitate pentru întărirea relaţiilor româno-maghiare, pentru promovarea reconcilierii istorice, dar și o „fereastră” pentru ca maghiarii să își facă simțită prezența în Ținutul Secuiesc. Soltész a anunțat că guvernul ungar susţine cu 160 milioane de forinţi (aproximativ 500.000 de euro) organizarea vizitei Papei şi construcţiile necesare pentru vizita papală.

La Șumuleu Ciuc se desfășoară anual de Rusalii un pelerinaj la care participă peste o sută de mii de maghiari, în ultimii ani figurile politice de prim rang de la Budapesta fiind nelipsite. Informații încă neoficiale susțin că premierul Viktor Orban îl va întîmpina pe Papa la momentul vizitei de la Șumuleu Ciuc. Potrivit TVR, toate capacitățile de cazare din zonă  erau déjà rezervate la începutul lui februarie, de vizita Papei Francisc fiind estimată o prezență de un milion de persoane, adică de peste trei ori mai mult decât populația județului Harghita.

Papa Francisc va vizita România între 31 mai şi 2 iunie. Liderul Bisericii Catolice va ajunge la Bucureşti, la Iaşi, la Blaj, considerat centrul spiritual al greco-catolicilor, respectiv la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc. Aceasta este cea de-a doua vizită a unui Suveran Pontif în România. În 1999, Ioan Paul al II-lea a venit în România în urma unor negocieri atente cu BOR și la invitația patriarhului Teoctist, astfel că vizita nu a avut un caracter confesional și misionar. Anul acesta, papa Francisc vine în țara noastră în vizită de stat, ca reprezentant al Vaticanului, la invitația președintelui Klaus Iohannis.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Hilde BRANDL (PNL): “LUDOVIC ORBAN îi va face Vioricăi DĂNCILĂ o nouă plângere penală din raţiuni de siguranţă”
După anunţul făcut de premierul României, Viorica Dăncilă, că guvernul va muta ambasada României de ...