Donald Trump recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Donald Trump a semnat un decret prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, relatează Reuters. Președintele american a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Măsura a fost condamnată vehement de Siria.

Cu aceeaşi ocazie, Donald Trump a exprimat speranţa că Benjamin Netanyahu va obţine un nou mandat după scrutinul parlamentar programat în Israel pe 9 aprilie. Netanyahu a lăudat decizia lui Trump, afirmând că „legăturile dintre America şi Israel devin mai puternice ca niciodată”.

Administraţia Bashar al-Assad a condamnat imediat decizia lui Donald Trump: „Este vorba de un atac grav asupra suveranităţii Siriei şi integrităţii teritoriale”, a reacţionat Ministerul sirian de Externe, potrivit Agerpres. Și Turcia a criticat dur decizia Statelor Unite de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, catalogând-o drept o încălcare gravă a legislației internaționale, a transmis Ministerul turc de Externe: „Decizia este nulă pentru Turcia”, relatează Euronews.

Israelul a ocupat Platoul Golan în „Războiul de Şase Zile” din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan. La mijlocul lui noiembrie, anul trecut, SUA au votat împotriva unei rezoluţii a ONU ce considera anexarea israeliană a Înălţimilor Golan drept „nulă şi neavenită”. Singurul stat care a mai votat împotriva acestei rezoluţii a fost Israel.

Cu doar câteva zile înainte de semnarea decretului, Donald Trump posta pe twitter: „După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pence vine în România! Anunțul, după întâlnirea cu Dăncilă!
Vicepreședintele Mike Pence va face un turneu în Europa de Est și va veni și ...