De la 1 iulie se schimbă buletinele / Românii pot opta pentru două variante de card: cu CIP sau fără CIP

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Diverse Principal
Transmite:

Se apropie dead-line-ul când românii trebuie să opteze ce fel de cărţi de identitate îşi dorescu: cu cip sau fără cip. Anunțul a fost făcut recent de șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului de Interne, comisarul-șef Cătălin Aurel Giulescu.

De la 1 iulie va intra în vigoare un nou regulament prin care Uniunea Europeană dorește o securizare mai bună a documentelor de identitate pe care țările membre le eliberează pentru proprii cetățeni.

Buletin ca un card bancar

„În acest sens, și la nivelul României vor fi adoptate măsuri în scopul respectării dispozițiilor acestui regulament. Măsurile vor conduce la schimbarea formatului documentului de identitate”, a explicat Giulescu, după care a mai explicat că noile cărți de identitate vor avea formatul unui card bancar.

Românii vor avea posibilitatea de a alege între cele două variante de cărți de identitate, cu sau fără cip. Este posibil ca persoanele care vor opta pentru cărțile de indentitate fără cip să nu poată călători în Uniunea Europeană, mai spun sursele din IGP.

 

7 Comments

 1. Este posibil sa…. Vrajeala!

 2. Da , sa ne dea buletine fara CNP valabile doar in Romania si imi asum sa nu pot caltori in UE ,dar nu ne obliga si ne minti ca suntem liberi in democratie, cand in cea mai crunta tiranie pe care a cunoscut-o istoria omenirii, dictatura tiranului anti-Hrist !

  1. Mihai R, exista vreo cale legala, prin care sa putem cere carti de identitate fara cnp? Oricum, ar gasi ei o cale sa ne numeroteze. Am inteles ca exiata un cod numeric personal international, pe care vor sa ni.l dea.

   1. Cine e tiranul anti-hrist, mai vere ? nu cumva a tripleta numerica 666 ? chiar crezi in prostia asta ?

 3. cand o iesit legea asta
  daca am deja buletin cu cnp si nu este expirat e posibil sa pot lucra in ue

  1. da, clar

 4. Florea M. Alexandra

  Buna! Pai, de ce ti trebuie buletinul sa călătorești? Nu sunt pentru acest scop pașapoartele? Ne poate lamuri cineva? 🙂 Multumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tensiuni la Marea Neagră: Rusia simulează bombardarea scutului de la Deveselu
După ce a anunțat mutarea de bombardiere nucleare tip Tupolev 22  în Crimeea, Rusia a ...