Care sunt noile prevederi ale OUG 114? Se micşorează dobânzile la credite?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE

OUG 114, denumită nefericit “Ordonanţa lăcomiei,” a fost negociată cu toţi partenerii sociali. Noua formă este de tip WIN-WIN!  Mai lăsat de la mine, mai pus de la tine, principiul târguielilor onorabile a condus la soluții bune, agreate de toate părțile implicare, care aduc beneficii atât populației cât și companiilor ori  statului român.

Ce se modifică?

Ratele la creditele cu dobândă variabilă nu mai au ca referință ROBOR ci un indice calculat in funcție de TRANZACȚIILE bancare efective.

Banca Naţională lucrează la un nou algoritm de calcul al ROBOR, în acord cu reforma EURIBOR a Băncii Centrale Europene.

Vechea prevedere privind impozitarea activelor bancare a fost ajustată, astfel încât să fie încurajată acordarea de împrumuturi, atât populației cât mai ales companiilor la dobânzi cât mai mici, pentru a crește gradul de mobilitate financiară și implicit dezvoltarea economică.

Prin noua formă a OUG 114 se stabilesc cote diferențiate de impozitare, în funcție de cota de piaţă deținută de  instituția bancară.

Citeşte şi: 50.000 de constructori români se vor întoace din străinătate în acest an, crede Cristian Erbașu

După lungi negocieri, iniţiatorul OUG a prevăzut în noua formă mecanisme de reducere a taxei pe active, în funcție de modul în care instituțiile bancare contribuie la creşterea soldului creditelor acordate sectorului neguvernamental (societăților nefinanciare și gospodăriilor populației) și  reducerea marjelor de dobândă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Facebook INTERZICE naționalismul și separatismul!
Facebook a anunțat că va interzice provocarea și susținerea naționalismului și separatismului albilor pe platformele ...