Trump amenință Rusia: „Toate opțiunile sunt deschise”!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump somează Rusia să-și retragă trupele din Venezuela și avertizează că menţine „toate opţiunile” pentru a obţine acest lucru. Rusia a confirmat trimiterea de efective militare în Venezuela, argumentând că este o decizie luată în conformitate cu legislaţia acestei ţări, cu care are un acord de cooperare militară. Este vorba despre o sută de „specialiști militari” care au aterizat cu două avioane la sfârșitul săptămânii trecute, lângă Caracas.

„Rusia trebuie să plece”, a declarat Donald Trump cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o miercuri, la Casa Albă, cu Fabiana Rosales, soţia lui Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela care s-a autoproclamat preşedinte interimar. Întrebat de jurnalişti cum ar putea obţine obiectivul retragerii trupelor ruse din Venezuela, Donald Trump a răspuns: „Vom vedea. Toate opţiunile sunt deschise”, relatează Reuters.

Și vicepreşedintelele american Mike Pence a declarat, în același cadru, că „Statele Unite consideră sosirea avioanelor ruse în Venezuela drept o provocare care nu era necesară” și a cerut Rusiei să nu mai ofere susţinere Administraţiei Nicolas Maduro, potrivit Mediafax.

Situația din Venezuela este una explozivă de câteva luni. Rusia și China îl sprijină pe președintele Nicolas Maduro, în timp ce Statele Unite și majoritatea țărilor occidentale îl susțin pe liderul opoziției Juan Guaido. Acesta a invocat constituția pentru a-și asuma președinția interimară a țării, în ianuarie, reclamând că realegerea lui Maduro în 2018 a fost ilegitimă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ion CRISTOIU: “Klaus IOHANNIS este obsedat să îi cucerească pe cei de la USR”
Maestrul ION CRISTOIU a spus la emisiunea 100 de minute de la Antena 3 că ...