Protestatari au încercat să intre cu forța în Parlamentul Albaniei! Vezi VIDEO de la violențe!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Mai mulţi susţinători ai Partidului Democrat din Albania au încercat joi să intre cu forţa în clădirea Parlamentului din Tirana. Demonstranții au vrut să-și exprime nemulțumirea față de guvernul condus de Edi Rama.

Aceasta nu este prima dată când protestatarii încearcă acest lucru. La începutul lunii poliţiştii au trebuit să utilizeze gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a împiedica o tentativă similară. Protestatarii solicită organizarea de alegeri anticipate pe fondul mai multor acuzaţii de corupţie şi fraudă electorală la adresa Guvernului, a scris Mediafax.

Uniunea Europeană a solicitat autorităţilor de la Tirana să intensifice lupta anticorupţie, în contextul în care Albania urmează să înceapă negocierile de aderare la Blocul comunitar în luna iunie. Guvernul este format de Partidul Socialist, afiliat socialiștilor europeni. Partidul Democrat, din care făceau parte protestatarii, este afiliat PPE. De asemenea, este condus de Sali Berisha, cel mai influent politician albanez post-comunism.

Acum nici două săptămâni, un grup de demonstranți a intrat cu forța în sediul televiziunii de stat sârbe din Belgrad. Ei voiau să vorbească pe post, deoarece acuzau postul public de ignorarea protestelor din ultimele luni. Demonstranțiile îl țintesc pe președintele Aleksandar Vucici. Oamenii îl acuză că este un lider autoritar și că a cenzurat presa.

Demonstanți au intrat cu forța în sediul televiziunii sârbe din Belgrad

Coincidență sau nu, Serbia este și ea țară candidată pentru aderarea la UE, una dintre cele mai bine plasate, de fapt.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Satul românesc, celebrat în El Pais
Unul dintre cele mai titrate ziare spaniole, El País, a inclus în paginile sale un ...