Românii au unul dintre cele mai puternice pașapoarte din LUME! Vezi clasamentul complet!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Japonia, Singapore și Coreea de Sud împart locul 1 în clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume, potrivit influentului index făcut de Henley & Partners, o firmă britanică de consultanță. Cetățenii acestor țări pot intra în 189 de țări fără viză sau primesc viză la sosire.

Germania este pe locul 2, cu un scor de 188. Apoi locul 3 este împărțit de Franța, Danemarca, Finlanda, Italia și Suedia. Cei care dețin un pașaport emis de aceste țări pot intra în 187 de state fără viză.

România este pe locul 18, cu un pașaport care oferă acces liber în 170 de țări de pe glob. Documentul românesc de călătorie este mai puternic decât cel din Bulgaria, Hong Kong, Israel, Emiratele Arabe Unite și Rusia, printre altele. De asemenea, ne întrecem toți vecinii, mai puțin Ungaria. De exemplu, moldovenii pot intra cu pașaportul emis de Chișinău în doar 121 de țări fără viză.

Dintre fostele state din blocul comunist, cel mai bine stă Cehia, aflată pe locul 7, cu un scor de 183. Urmează Ungaria, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia la egalitate pe 10, cu 180. Polonia este pe 15, cu 174.

La coada clasamentului sunt Irak și Afganistan, care emit pașapoarte care permit accesul fără viză doar în 30 de țări. Umrează Siria, Somalia, Pakistan, Yemen și Eritreea.

Potrivit Henley and Partners, clasarea pe primul loc a Japoniei, Singapore și Coreei de Sud demonstrează puterea și influența în creștere a Asiei pe scena globală. Japonia este pe locul 1 de un an de zile.

Indexul se bazează exclusiv pe date de la IATA – Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni. Acest clasament este unul dintre cele mai influente și urmărite de călătorii din toată limea.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
MIKE PENCE îi mulțumește printr-un tweet ”prietenei sale” VIORICA DĂNCILĂ
Vicepreședintele SUA MIKE PENCE a trasmis un tweet lumii largi, drept mulțumire “prietenei sale” VIORICA ...