Statul român vrea să construiască singur autostrăzi!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar urma să primească bani de la buget pentru utilaje și angajarea de muncitori, astfel încât statul să construiască autostrăzi fără firmele private. Sunt vizate în primul rând cazurile în care constructorii privați nu au respectat termenele, iar contractele ar fi reziliate și reluată munca în regie proprie, potrivit TVR.

„Ce ne facem cu acele firme care vin în România cu o mapă şi două laptopuri, subcontractează antreprenorilor români lucrările şi nu-i plătesc. Haideţi să fim un pic mai patrioţi, mai naţionalişti şi, la un moment dat trebuie să luăm taurul de coarne şi să vedem situaţia reală. Pentru că mă duc pe şantiere şi foarte mulţi subcontractori se plâng că nu sunt plătiţi şi avem o problemă. Să nu mai fim noi mai catolici decât papa şi să ne protejăm şi noi mediul economic din România, pe de o parte, pentru că astfel sunt sigur că obiectivele de investiţii pe care le avem în desfăşurare vor fi şi finalizate”, susține ministrul transporturilor, Răzvan Cuc.

Implicată va fi compania Antrepriză de Construcţii din cadrul CNAIR, care există deja ca entitate juridică separată. „Vreau ca până la sfârşitul lunii iunie, această companie să fie operaţională, să achiziţioneze utilajele şi să angajeze oameni”, mai spune ministrul. Compania de drumuri ar urma să cumpere, prin finanțare de la bugetul de stat, o firmă cu utilaje pentru a lucra apoi în regie proprie, potrivit textului de Ordonanță de urgență pregătit în acest scop de Ministerul Transporturilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nori negri la Berlin. Mașinăria economică germană pierde din viteză
Guvernul cancelarului Angela Merkel vede probleme la orizont pentru economia germană, dar alegătorii nu zăresc ...