Societatea „Timişoara” a premiat un STÂLP de nădejde al SISTEMULUI

Cosmin Ionescu ACTUALITATE INVESTIGAȚII

Procurorul General, Augustin LAZĂR, a fost decorat ieri de către Societatea “Timişoara” cu premiul ‘Speranţa,” iar Tudorel TOADER, cu “Secera şi ciocanul.”

Anual Societatea “Timişoara” oferă cele două premii celor care au militat cel mai mult pentru democraţie şi celor care s-au opus statului de drept.

Citeşte şi: Fostul procuror Max Bălăşescu mărturiseşte că un fost ofiţer SRI a intervenit pentru un fost preşedinte de bancă. Augustin Lazăr i-a luat dosarul

Board-ul Societăţii “Timişoara” nu a ştiut sau s-a făcut că nu ştie că acelaşi procuror, înainte de 1989, este bănuit că e cel care i-a refuzat de două ori liberarea condiţionată a  disidentului Iulius Filip. Prin anii 1980, acesta i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceauşescu şi şi-a exprimat printr-o scrisoare sprijinul faţă de mişcarea anticomunistă “Solidaritatea” din Polonia. Iulius Filip a fost anchetat şi arestat în mai multe rânduri, fiind închis în beciurile Securităţii, în celule morţii de la Penitenciarului Rahova şi internat la secţia de nebuni din spitalul închisorii Jilava, potrivit luju.ro. În final, acesta fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru “propaganda impotriva orandurii socialiste”. Luju.ro i-a cerut procurorului general să explice dacă e el sau nu din documentul de mai sus, nu a răspuns.

Disidentul a redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale.

Executarea pedepsei a inceput la 14 decembrie 1981, data expirării fiind 13 aprilie 1987. La vremea aceea Augustin Lazăr avea 31 de ani şi era şeful comisiei de liberări de la Penitenciarul Aiud.

Societatea „Timişoara” este autoarea Proclamaţiei de la Timişoara, redactată de regretatul George Şerban, autorul documentului.

La ora actuală o parte din chirie e plătită de Monica Macovei, autoarea Anticorupţiei, ca formă de justiţie împotriva adversarilor politici.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“KOVESI are statut de procuror mexican. Oricând poate fi extrasă.” Vezi cine a spus asta!
Postul de televiziune România TV a anunţat că Laura Codruţa Kovesi e implicată în 30 ...