„Avem aur foarte mult. Ne dă bani UE să le închidem, pentru că NU trebuie să fim pe piață”. Vezi când se redeschid minele din România!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a anunțat la TVR că în vară va avea primele contracte pentru a reîncepe mineritul în România. Proiectele vizează Remin Baia Mare, Cupru Min, Moldomin și Băița, a menționat ministrul Economiei.  El a mai declarat că săptămâna viitoare, OMV Petrom și ExxonMobil vor anunța că încep investițiile din Marea Neagră, ceea ce poate duce la independența energetică a României în cinci ani.

„Până în august, am primele contracte. Le fac publice”, a afirmat, miercuri seara, Nicolae Bădălău, la emisiunea România9 de la TVR 1. „Remin Baia Mare, îi dau drumul. Acum câteva săptămâni au încercat unii să îi vândă sediul central care este în Baia Mare, o frumusețe. I-am oprit și nu vând nimic. Cupru Min – Lulescu – Moldomin va deveni a doua din Europa, ca metalurgie. Firma care va veni are condiția să facă metalurgie, vreo 200 și ceva de milioane. Atunci începem să contăm și noi în Europa. Mai am Băița și restul care sunt mai mici”, a precizat Bădălău.

Resurse de aur și cupru pentru zeci de ani

Întrebat ce resurse de aur are România și cum pot fi acestea exploatate, acesta a răspuns: „Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri(…) Încercăm să scriem acum o lege a mineritului. (…) Ne dă bani Uniunea Europeană să le închidem, pentru că nu trebuie să fim pe piață. Asta încerc să vă spun, că trebuie să fim români și să ieșim pe piață. Anul acesta, avem 220 de milioane de euro, pentru închiderea de mine”, a precizat Bădălău.

Ministrul Economiei a mai spus că „nu s-a vrut” ca pentru exploatarea zăcămintelor de aur să fie stabilite parteneriate public-private, deși „asocierea” este o idee bună, în opinia acestuia. „Luăm firme străine, ei vin cu tehnica, noi venim cu resursele(…) Resursa noastră de cupru și aur, numai pe Cupru Min și Moldomin duce peste 80 de ani, trăim din ea și nu vrem să-l exploatăm. Luăm materialul și îl exploatăm bulgări afară, concetrat. Asta facem. La containere am încasat peste 100 de milioane de euro. Mai exact, toate cele 460 de mine pe care le avea România sunt închise, cu excepția Cupru Min, care pune concentratul în containere și îl exportă în China (…) Vă dați seama?! Și este rentabil. Și noi nu mai avem metalurgie. Noi nu facem nimic în România. Noi nu avem valoarea adăugată(…) Am chemat Consiliul de Administrație de la Cupru Min și i-am întrebat: «Când se termină contractual acesta?» «În octombrie.» «Nu mai prelungim, nu mai sunt de-acord, că statul este proprietar, prin Ministerul Economiei». La trei zile, mi-a venit firma cu 500 de milioane că sunt de-acord să investească în România”, a subliniat Bădălău.

Începe și exploatarea gazelor de la Marea Neagră

Ministrul Economiei a mai declarat la TVR că săptămâna viitoare OMV Petrom și ExxonMobil vor anunța că încep investițiile din Marea Neagră, ceea ce poate duce la independența energetică a României peste cinci ani. „Cu offshore-ul devenim principalul furnizor de gaze al Uniunii Europene. Avem bogăție. Înțeleg că OMV-ul și americanii (ExxonMobil – n.red.) anunță săptămâna viitoare că încep investițiile. Noi deja lucrăm BRUA. Avem finanțarea pe Podișor – Tuzla, ca să legăm cu principală, știți că am cumpărat și compania din Republica Moldova (Moldogaz – n.red.)”, a subliniat Nicoale Bădălău.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Fanatica #rezist Ondine GHERGUŢ: “Nimeni nu ajungea şef în Procuratură dacă nu era colaborator al Securității” – un interviu din “România liberă” din 2008
Marea şi fanatica susţinătoare a Codruţei Kovesi, Ondine GHERGUŢ, laureată a unor premii ale Ambasadei ...