Fanatica #rezist Ondine GHERGUŢ: “Nimeni nu ajungea şef în Procuratură dacă nu era colaborator al Securității” – un interviu din “România liberă” din 2008

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Marea şi fanatica susţinătoare a Codruţei Kovesi, Ondine GHERGUŢ, laureată a unor premii ale Ambasadei SUA, pentru journalism de investigaţie, a avut o premoniţie legată de subiectul de azi; CUM AJUNGE UN FOST PROCUROR COMUNIST în funcţie înainte de 1989. E cazul lui Augustin Lazăr, acuzat că a refuzat liberarea condiţionată a deţinutului politic Iulius FILIP în 1982, pe când era şef al comisiei de la Penitenciarul Aiud.

De ce-şi ascunde Lazăr trecutul?

Actualul procuror AUGUSTIN LAZĂR ascunde ceva în mapa profesională. Poate acolo se găseşte şi marele secret al susţinerii sale de azi de către sistem, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Publicista pro DNA, participantă la toate protestele #rezist, i-a luat un interviu ex procurorului Alexandru Pantea în “România liberă”. A fost publicat în 2008. A vorbit despre pregătirea procurorilor de la Bran care “era atât de conspirată încât membrii aceleiasi grupe de pregătire nu se cunoşteau între ei și le era interzis să lege prietenii.” Principalele metode de tortura predate au fost cele practicate de celebrul colonel torţionar Tudor Stănică, cunoscut până acum doar că a condus ancheta în cazul disidentului Gheorghe Ursu, ucis în bătăi în arestul preventiv.”

Fragment din interviu: „Fără Şcoala de la Bran nu ajungeai şef. Un fel de Băneasa”

Ondine Gherguț: Să intelegem că toti sefii din Procuratura erau absolventi ai școlilor Securității?

Ex-procurorul Alexandru Pantea: Da, și în plus trebuia sa aiba și scoala PCR „Ștefan Gheorghiu”. Nimeni nu ajungea şef în Procuratură dacă nu era colaborator al Securității și pregătit special de această institutie și de PCR. Procurorul era suveran pe dosarul penal şi, dacă nu era omul de încredere al Securității, nu putea ajunge şef.”

“Dacă s-ar face publice aceste pregătiri profesionale nu s-ar mai practica şantajarea procurorilor neabsolvenţi de şcoală securistă. Mulţi dintre procurorii şefi de astăzi probabil și acum primesc ordine de la serviciile secrete, aşa cum primeam și eu când eram procuror,” a mai spus Pantea.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ȘOCANT | Un sociolog musulman îți explică cum să-ți BAȚI nevasta în stil corect islamic
MEMRI TV, televiziunea unei fundații specializate în monitorizarea și traducerea unor emisiuni arabe de televiziune, ...