PE pune condiții pentru accesul fără viză al britanicilor în UE, în caz de Brexit fără acord

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Parlamentul European a aprobat joi un care le va garanta cetăţenilor britanici dreptul de a călători fără viză în Uniunea Europeană după Brexit. Britanicii vor putea să stea 90 de zile pe teritoriul oricărui dintre cele 27 de state din blocul comunitar.

Dar măsura va intra în vigoare doar dacă Londra a lua o măsură similară pentru cetățenii statelor UE. Înțelegerea pică chiar și dacă Marea Britanie va impune vize unei singure țări europene.

Aceasta este o nouă precauție în caz de Brexit fără acord. Înțelegerea negociată de guvernul Theresei May și Bruxelles, respins de trei ori de Parlamentul Britanic, are propriile prevederi legate de condițiile de călătorie.

Măsura a fost aprobată cu 502 voturi pro, 81 contra şi 29 de abţineri. Legea va trebui adoptată acum de Consiliul Uniunii Europene şi va trebui publicată în Jurnalul Oficial al UE până pe 12 aprilie, noul termen-limită pentru Brexit.

Marea Britanie se va alătura astfel celor peste 60 de țări terțe ai căror cetățeni nu vor avea nevoie de viză ca să intre în UE pentru afaceri, turism sau să viziteze rude. Totuși, asta nu va da britanicilor dreptul de a lucra în UE.

Europarlamentarul bulgar Sergei Stanișev, raportorul acestei inițiative, a declarat joi că legea este „un pas important în garantarea călătoriilor fără viză între UE şi Marea Britanie după Brexit, mai ales în cazul unei ieşiri fără acord”.

Marea Britanie a sărit în gol! „No Deal”, scenariul probabil! Ce se întâmplă cu românii din UK?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Şoc în tabăra KOVESI / Negocierile pentru procurul european s-au blocat. Arrivederci la toamnă
ALERTĂ! Strigă o publicaţie apropiată Binomului SRI-DNA. „Negocierile dintre Parlament și Consiliu privind numirea procurorului-șef ...