Marea Britanie vrea să rămână în UE până la 30 iunie. Va fi UE de acord?

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Premierul britanic Theresa May a solicitat oficial amânarea Brexitului până la 30 iunie. Ea a trimis o scrisoare în acest sens președintelui Consiliului European, Donald Tusk, pe care în numește „Dragă Donald”.

Șefa guvernului de la Londra a notat, în acea scrisoare, că țara sa ar putea să plece din UE înainte de alegerile europarlamentare din mai, asta dacă Parlamentul va aproba un plan pentru ieșire. Dacă nu, Marea Britanie este dispusă să participe la scrutinul european.

Acum rămâne la latitudinea Uniunii Europene dacă acceptă sau nu cererea venită din Marea Britanie. Potrivit BBC, Donald Tusk va veni cu o contra-ofertă: o amânare flexibilă de un an, care se va încheia atunci când legislativul britanic se hotărăște cum să iasă din blocul comunitar.

Liderii europeni urmează să se reunească pe 10 aprilie la Bruxelles, pentru un summit de urgență. Dacă refuză această nouă amânare a datei de Brexit, Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 12 aprilie, fără niciun acord. Orice decizie trebuie să fie unanimă

PE pune condiții pentru accesul fără viză al britanicilor în UE, în caz de Brexit fără acord

Theresa May ceruse o amânare până la 30 iunie și la un summit european de luna trecută. Dar atunci a primit până la maxim 22 mai. Acum premierul britanic va susține că situația este complet diferită și că extinderea până la finalul lui iunie este necesară.

30 iunie este o dată importantă. Este ziua de dinaintea primei reuniuni a noului Parlament European, în care nu ar trebui să fie și reprezentanți ai Marii Britanii. Dacă britanicii nu ies până atunci, situația s-ar complica teribil. Noul legislativ ar trebui să aibă deja mai puțini deputați. Unele țări, printre care și România, au primit mai multe fotolii o dată cu ieșirea Marii Britanii, deoarece au urcat în clasamentul celor mai mari țări din UE.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
35 de MILIARDE de dolari – atât pierde cel mai bogat om din lume la divorț
Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, va fi semnificativ mai ...