Occidentul va dispărea „la fel cum Roma a fost invadată de barbari”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Cardinalul african Robert Sarah, șef al biroului liturgic al Vaticanului, avertizează că Occidentul va dispărea ca urmare a migrației în masă, pe care o vede ca pe „o nouă formă de sclavagism”, relatează Daily Mail. Considerat un potențial urmaș la Vatican al Papei Francisc, Robert Sarah crede că Biserica ar trebui să se opună valului de migrație, așezându-se prin comentariile sale în opoziție directă cu actualul Papa.

Cardinalul spune că islamul va invada lumea și va schimba complet cultura, antropologia și viziunea morală. „Dacă Vestul continuă pe acest drum fatal, există un mare risc ca, pe fondul scăderii nașterilor, să dispară, invadat de străini, la fel cum Roma a fost invadată de barbari”, susține Sarah. „Țara mea este predominant musulmană. Cred că știu despre ce realitate vorbesc”, a adăugat cardinalul catolic, care provine din Guinea. „Toți emigranții care sosesc în Europa sunt fără bani, fără muncă, fără demnitate … Asta e ceea ce vrea Biserica?”, se întreabă el, adăugând că „Biserica nu poate coopera cu această nouă formă de sclavie care a devenit migrația în masă (…) Este o exegeză falsă să folosești Cuvântul lui Dumnezeu pentru a promova migrația. Dumnezeu nu a vrut niciodată aceste falii”, susține Robert Sarah.

Citește și: SRI observă și notează: „Occidentul este pe cale de a deveni majoritar musulman”

Cardinalul a mai provocat controverse. Într-un interviu anterior, Sarah învinuiește direct Uniunea Europeană, catalogând drept „pură nebunie” dorința acesteia de a globaliza lumea, anulând națiunilor caracteristicile lor distinctive. „Comisia de la Bruxelles nu se gândește decât la construirea unei piețe libere în serviciul marilor puteri financiare (…) Uniunea Europeană nu mai protejează popoarele din interiorul ei. Protejează băncile”, a mai spus cardinalul african.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Scrisoarea disidentului Iulius Filip către Augustin Lazăr, procurorul care l-a ținut după gratii
Disidentul Iulius Filip, cel căruia actualul procuror-general al României, Augustin Lazăr, i-ar fi refuzat eliberarea ...