30.000 de pensionari vor primi până la 4.000 de lei majorări de pensie până de Paşti

Alina Maria Bogdan Principal SOCIAL

Anul trecut Parlamentul a votat o lege de recalculare a pensiilor pentru grupele I ş II de muncă. Foştii mineri, siderurgişti, constructori, CFR-işti, furnaliştii, personalul din zonele I şi II de radiaţii, navigatorii sunt beneficiarii noilor măriri.

”Pensiile persoanelor care au lucrat în grupa întâi şi a doua de muncă şi care la momentul ieşirii la pensie nu le-a fost luat în calcul stagiul de cotizare suplimentar pentru acordarea punctajului, sunt în linie dreaptă cu recalcularea. Din cele circa 100.000 de decizii, deja am trimis acasă pensionarilor 35.000, urmând ca până la Sărbătorile de Paşte să fie puse în plată 30.000. Fac apel la părinţii şi bunicii noştri ca în această perioadă să încerce să ia legătura cu factorii poştali pentru a intra în posesia acestor diferenţe de bani, cu menţiunea că vor fi plătite diferenţele de la 1 octombrie 2018 până la 30 aprilie. Urmează ca până la 30 septembrie să se achite toate diferenţele de bani pentru toţi cei 100.000 de beneficiari”,  a declarant, ieri, ministrul muncii Marius Budăi.

Citeşte şi: Vești BUNE pentru pensionari. Vezi de când se vor mări IAR pensiile?

În urma recalculărilor pe grupele de muncă, creşterea va fi, în medie, cu o treime. În numerar, asta înseamnă între 2.000 şi 4.000 de lei în plus. Prioritari la recalculare au fost vârstnicii de peste 70 de ani şi cei care au intrat acum în pensie.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Naționaliștii europeni și-au lansat grupul politic! Vor să fie cel mai mare din PE
Naționaliștii europeni și-au lansat, oficial, grupul politic pe care îl vor forma în noul Parlament ...