Naționaliștii europeni și-au lansat grupul politic! Vor să fie cel mai mare din PE

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Naționaliștii europeni și-au lansat, oficial, grupul politic pe care îl vor forma în noul Parlament European. Formațiunea se va numi Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor și se vrea cel mai mare grup din legislativul UE.

Anunțul a fost făcut la Milano, fieful lui Matteo Salvini, ministrul italian de Interne și unul dintre liderii naționaliștilor europeni. Alături de liderul Lega și premier de facto al Italiei au fost Jorg Meuthen, purtător de cuvânt al partidului naționalist Alternativa pentru Germania.

De asemenea, au fost acolo și reprezentanți ai Partidului Finlandezilor și Partidului Popular din Danemarca, ambele formațiuni conservatoare de dreapta, aflate pe locul doi după numărul de parlamentari din țările lor.

Conferința de la Milano a avut loc sub sloganul „Europa Bunului Simț”. Viitoarea Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor ar urma să fie formată inițial din cel puțin 10 partide.

„Vrem să reformăm Uniunea Europeană și Parlamentul European, fără să le distrugem. Vrem să aducem o schimbare radicală.” a spus Jorg Meuthen, lider al AfD

Partidele naționaliste sau suveraniste, cum le mai numesc unii, vor să întoarcă Uniunea Europeană de pe drumul liberal de acum, care duce spre un megastat federal.

Internaționala Comunistă, “vopsită” în Internaționala Progresistă

Naționaliștii vor să refacă puterea statelor membre, în detrimentul birocrației bruxelleze. Totuși, formațiunile au viziuni extrem de diferite când vine vorba de politici economice și sociale.

Două partide care s-ar putea alătura AEPN sunt Fidesz din Ungaria și PSD din România. Premierul ungar Viktor Orban este deja pus la colț de PPE și a vorbit deschis despre părăsirea grupării cândva conservatoare dacă altceva se ivește. Liderul guvernului de la Budapesta a spus că va s-ar putea alătura PiS din Polonia, care în prezent este în grupurul Conservatorilor și Reformiștilor (ECR).

PSD, invitat de Matteo Salvini alături de naționaliști

De asemenea, liderul PSD Liviu Dragnea a primit deja o invitație de la Matteo Salvini de a se alătura naționaliștilor. Social-democrații români sunt atacați intens și constant de către liderul PES, Frans Timmermans, care se vrea președintele Comisiei Europene. Liviu Dragnea

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dana Gîrbovan: “TĂCEREA procurorilor în scandalul Lazăr este ASURZITOARE”
“Tăcerea procurorilor în scandalul implicării Procurorului General Augustin Lazăr în aparatul de represiune anti-comunistă este ...