Premierul Bulgariei va susţine LEGEA ANTICORUPŢIEI doar după ce va evalua situaţia din România

Marius Ghilezan ACTUALITATE INVESTIGAȚII Principal

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, va susţine LEGEA ANTICORUPŢIEI doar dacă România are rezultate în acest domeniu.

Legea anticorupţiei s-a blocat în CSAT-ul bulgăresc. Premierul a trimis liderul opoziţiei să se intereseze cum evoluează lupta anticorupţie în Bulgaria.

Socialiştii au încercat un joc de imagine

BSP – partidul socialist, aflat în opoziţie în Bulgaria, a încercat să facă un joc de imagine cu Legea Anticorupţiei, sesizând preşedintele să supună la vot în Consiliului Consultativ pentru Securitate Națională (CCSN), un organism similar CSAT din România, proiectul de modificare a legii anticorupţiei.

Şedinţa s-a încheiat fără rezultat – fără o poziție comună și fără o decizie. GERB, partidul la putere, a încercat să explice eșecul într-un ton agresiv. „Proiectul propus de modificare a Legii anticorupție le-a parvenit participanţilor la CCSN la şedinţă. 15 oameni nu au cum să cadă de comun acord astfel. Majoritatea paragrafelor s-au repetat de la CCSN anterior”, a declarat, după şedinţa de la Preşedinţie, Daniela Daritkova, noul şef al Grupului parlamentar al GERB, care-l înlocuieşte pe Ţvetan Ţvetanov, potrivit bulgarilor de la publicaţia SEGA, citați de Rador.

Nici SOCIALIŞTII bulgari nu sunt uşi de biserică. O deputată, acuzată că a „parcat” o sumă mare de BANI într-un offshore

Deputatul Partidului Socialist Bulgar (BSP), Elena Ionceva, a fost acuzată de procurorii bulgari, la începutul acestui an,  de spălare de bani.

Ea ar fi luat, potrivit surselor media din magistratura de la Sofia, de la Banca Comercială Corporativă o sumă mare de bani, pe care i-a “parcat” în compania offshore Dali Trading Limited.

Suspiciunile presei conduc spre  proprietarul băncii Ţvetan Vasilev, falimentare, şi cu mai multe procese privind devalizarea băncii cu suma de 2,5 miliarde de leva, circa 1,25 de miliarde de euro.

Boiko Borisov susţinea că Bulgaria nu are nevoie de un DNA pentru că nu există corupţie

Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) este partidul aflat la putere în Bulgaria.

BSB este partidul socialist, aflat în opoziţie.

Bulgaria nu are un DNA. În urmă cu vreo patru ani, premierul Boiko Borisov spunea că la ei nu există corupţie şi nu e necesar un organism similar celui din România.

Nici măcar la declaraţia comună nu s-au înţeles reprezentanţii tuturor partidelor.

Cornelia Ninova, preşedintele BSP, a declarat că în timpul reuniunii CSAT-ului bulgăresc, a propus aducerea unor procurori europeni specializaţi în lupta anticorupţie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cel care l-a învăţat pe CIOLOŞ să spună că toţi românii au avut legături cu SECURITATEA a DEMISIONAT din partid
Valeriu Nicolae, candidatul PLUS, partidul lui Cioloş la europarlamentare, a demisionat din partid, anunţând totodată ...