VIITORUL energetic al României, discutat de Tăriceanu și Pence în SUA!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a fost primit la Washington de către Mike Pence, vicepreședintele SUA și mâna dreaptă a lui Donald Trump. Întrevederea a avut loc cu prilejul unei conferințe internaționale organizate de FMI și Banca Mondială, la care șeful ALDE a participat.

Călin Popescu-Tăriceanu este al doilea lider de la București care se întâlnește cu Mike Pence în mai puțin de o lună. Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu vicepreședintele SUA în marja conferinței AIPAC de la Washingon, de la sfârșitul lunii martie.

Pence vine în România! Anunțul, după întâlnirea cu Dăncilă!

Potrivit unui comunicat al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu au discutat despre apărare și energie, în contextul parteneriatului strategic România-SUA. Președintele Senatului a reliefat rolul important pe care îl are România în adaptarea și implementarea măsurilor de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO. De asemenea, a invitat Statele Unite să stabilească o prezență militară cu caracter permanent în România. Și Polonia își dorește o bază americană pe teritoriul său, pentru descurajarea unui atac rusesc.

Gazele și apărare, principalele teme de discuții

Călin Popescu-Tăriceanu a reliefat importanța lansării neîntârziate a investițiilor americane în sectorul energetic off-shore din zona economică exclusivă a României din Marea Neagră. Liderul ALDE a subliniat contribuția pe care exploatarea acestor resurse o va avea la securitatea energetică a României și a altor economii din zona de vecinătate care urmăresc, ca obiectiv strategic, diversificarea furnizorilor și a rutelor de transport.

Două companii americane, Black Sea Oil and Gas și ExxonMobil, sunt implicate în proiectul de exploatare a gazelor off-shore din Marea Neagră. Donald Trump a militat intens pentru reducerea dependenței Europei de gaz rusesc. De aceea a acuzat în repetate rânduri Germania pentru gazoductul Nord Stream 2.

Balcanii vor deveni nod pentru gazoducte și centru de distribuție al gazului natural

Șeful Senatului a reiterat invitația făcută vicepreședintelui SUA de premierul Viorica Dăncilă de a vizita România. Călin Popescu-Tăriceanu vrea ca Mike Pence să vadă cu ochii lui trăinicia relației transatlantice pe segmentul relației cu România și pentru a se informa nemijlocit, într-o țară din prima line a flancului estic al NATO, asupra realităților și actualitatea temelor discutate.

Loading...

One Comment

  1. Americanii vor sa comircializeze gazul lor lichid.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Theresa May a ieşit la TÂRGUIELI prin Europa. Vezi ce şi-a luat!
După ce a pierdut mai multe serii de voturi în Parlamentul britanic, Theresa MAY a ...