După o noapte „furtunoasă”: Brexit, cel târziu pe 31 octombrie

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Liderii Uniunii Europene şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au acceptat joi amânarea Brexit până pe data de 31 octombrie 2019, la finalul unui summit extraordinar al Consiliului European, marcat de divergenţe franco-germane.

Bruxelles şi Londra „au convenit asupra unei extinderi flexibile până la 31 octombrie, ceea ce înseamnă că Regatul Unit are la dispoziţie încă şase luni să găsească cea mai bună soluţie posibilă”, a anunţat preşedintele Consiliului Donald Tusk, pe Twitter.

Liderii europeni au stabilit o evaluare a situaţiei pe 20-21 iunie, pentru a determina dacă este cazul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană chiar pe 30 iunie, data solicitată iniţial de premierul britanic Theresa May, informează The Guardian, preluat de Mediafax. Marea Britanie ar avea, astfel, posibilitatea să părăsească  mai devreme UE, dacă parlamentarii britanici ar susţine acordul Brexit negociat cu Bruxelles.

Clauza privind posibilitatea producerii Brexit în iunie a fost introdusă și pentru a atenua temerile preşedintelui francez Emmanuel Macron. Acesta a cerut garanţii că Marea Britanie va organiza în mod corespunzător alegerile europarlamentare din luna mai și a cedat târziu, în noapte, în faţa compromisului convenit asupra Brexit.

Theresa May a fost de acord cu organizarea  alegerilor britanice pentru Parlamentul European, deşi nu este clar ce ar presupune acest scrutin pentru britanici şi dacă nu cumva ar putea deveni un al doilea referendum pentru ieşirea din UE, în speranţa unor oficiali europeni că  Marea Britanie va anula, totuşi, Brexit.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Împărătul și Împărăteasa JAPONIEI au celebrat 60 de ani de căsnicie (VIDEO)
Împăratul Akihito și Împărăteasa Michiko ai Japoniei au celebrat astăzi 60 de ani de căsnicie. ...