Socialiștii europeni împing PSD în brațele naționaliștilor și conservatorilor

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE

Partidul Socialiștilor Europeni, familia politică din care face parte și PSD, a anunțat într-un comunicat că pune la colț formațiunea românească. Președintele PES, bulgarul Serghei Stanișev, a spus că leadership-ul socialiștilor europeni consideră „înghețate” relațiile cu PSD.

Situația va rămâne așa până când guvernul român își va clarifica angajamentele privind statul de drept și va urma recomandările Comisiei Europene. Serghei Stanișev a spus că a anunțat premieri, comisari și lider de partid de această hotărâre.

O discuție formală despre apartenența PSD la PES va avea loc în iunie, la următoarea reuniunea a președinției socialiștilor europeni.

PES penalizează PSD că nu ascultă de Comisia Europeană

Prima reacție din România a venit de la organizația PES Activists România, afiliată PSD și coordonată de Victor Negrescu, fost ministru și actual candidat pentru Parlamentul European. PES Activists România a afirmat că decizia socialiștilor europeni este regretabilă.

„Rațiunile electorale, informațiile insuficient verificate și lipsa de consultare a social democraților din România au condus la aceste discuții. Pentru a lua o decizie corectă prima regulă este să asculți toate părerile, pentru a clama nevoia de transparență este nevoie să lași poarta deschisă dialogului. Cei aproape jumătate de milion de membri ai Partidului Social Democrat au fost ignorați prin această poziție publică pentru că nu s-a oferit o șansă reală dialogului.” se spune într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a PES Activists România. 

Poziția adoptată de Partidul Socialiștilor Europeni de a considera blocate contactele cu Partidul Social Democrat este…

Publicată de PES activists Romania pe Joi, 11 aprilie 2019

Organizația coordonată de fostul ministru pentru Afaceri Europene a lansat și un atac subtil la adresa actualei conduceri a socialiștilor europeni:

„După alegeri trebuie să luăm o decizie la nivel european cu privire la ce tip de social democrație ne dorim pe viitor. Va trebui să decidem între o politică, cu accente elitiste, care conduce la eșecul politic și o politică socială bazată pe apropiere de oameni și de nevoile lor. Social democrația europeană poate să supraviețuiască doar prin solidaritate și dialogul între membri săi. „

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SERIAL / Marii corupți europeni și ETICA statului „drepți”. Cum au pus jugul pe ROMÂNIA? – primul episod
Majoritatea liderilor europeni și a comisarilor de rang înalt din Comisia Europeană au un trecut ...