Tăriceanu: „Nu este Uniunea Europeană pe care o credeam în momentul aderării”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Călin Popescu Tăriceanu critică aspru dublul standard manifestat tot mai frecvent în Uniunea Europeană. Invitat joi la Jurnalul de seară de la Digi24, șeful Senatului a dat ca exemple atitudinea față de justiție dar și față de simplul consumator de produse.

„Europa e foarte bună la a da lecții, numai că se aplică proverbul acela românesc vechi că e bine să faci ce zice popa, nu ce face popa. Ei, în Parlamentul European, negociază politic, pe față, fără niciun fel de problemă. E o negociere cum n-am pomenit. Justiția, care nu trebuie să fie politizată, la ei e subiect de negociere între Parlament și Consiliu. Cum ar fi dacă la noi am negocia între Parlament și Guvern pozițiile de procurori? Ce-ați zice?”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, referindu-se la procedura de selecție a viitorului procuror-șef european.

Călin Popescu Tăriceanu a dat ca exemplu și calitatea produselor alimentare. „Colega mea Renate Weber mi-a spus: atenție, se pregătesc să dea un vot majoritar în favoarea menținerii actualelor reglementări care, în pofida faptului că au etichete diferite, sunt produsele diferite pentru țările din vest și pentru țările din est și eu nu pot să votez așa ceva. I-am spus că sunt de acord și încerc să-i atenționez și pe alții și opinia publică din România pentru că este o problemă de protecția consumatorilor, de sănătate. Iată, Parlamentul European e pregătit, se pare să dea un vot pentru menținerea situației”, a mai spus președintele ALDE.

„Vi se pare normal să existe un tratament dublu, diferențiat? În loc să curmeze aceste practici, vor să le mențină. Mie mi se pare incorect. Nu este Uniunea Europeană pe care o credeam în momentul aderării, în 2007. Aceste lucruri nu le-am bănuit că pot să se întâmple”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Protest împotriva lui Augustin Lazăr
Cunoscutul publicist Iulian Capsali anunță un protest la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de ...