Ucraina acuză Rusia că se pregăteşte de un război la scară largă în Europa

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksander Turcinov, avertizează că Rusia a concentrat în ultimii ani numeroase unităţi de atac în apropierea frontierei estice a NATO. Mesajul este dat în cadrul unui forum de securitate care se desfășoară la Kiev, înaltul responsabil ucrainean exprimând totodată temerea că Ucraina va fi primul avanpost pe care va încerca să-l cucerească Rusia în cazul unei ofensive la scară largă pe continentul european, informează agenţiile de presă Interfax-Ukraina şi Ukrinform, citate de Agerpres.

Potrivit lui Turcinov, în partea de est a Ucrainei este amplasată Armata a 8-a din cadrul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, iar în nord Armata a 20-a din cadrul Districtului militar Vest. Rusia ar ţine în gardă și Armata 1 de tancuri precum şi armatele a 49-a şi a 58-a combinate. „Pentru a-şi asigura ofensiva, în pregătire – subliniez, pe care o pregăteşte (în prezent) Federaţia Rusă – Moscova va recurge la armatele 6 şi 4 din cadrul Forţelor aeriano-spaţiale militare ruse: ruşii au amplasat opt brigăzi de rachete de-a lungul frontierei cu Ucraina”, a declarat Oleksander Turcinov, adăugând că „pentru o ofensivă într-un posibil teatru de război în Ucraina, Rusia pregăteşte patru divizii şi cinci brigăzi de forţe aeropurtate, plus cinci brigăzi şi un regiment de infanterie marină”.

Rușii pot lansa simultan 364 de rachete
În plus, în Districtul militar Sud ar fi început formarea a şase divizii suplimentare de cazaci. În cazul unei astfel de evoluţii, Turcinov a mai spus că Rusia va utiliza Flota sa din Marea Neagră, Flotila din Marea Caspică şi Corpul 22 armată din Crimeea.

„Rusia nu numai că investeşte resurse de miliarde în dezvoltarea infrastructurii sale militare, ea se pregăteşte de acţiuni militare de anvergură, de un război continental la scară largă în Europa”, a subliniat secretarul SNBO, insistând că Ucraina va fi primul avanpost pe care ruşii vor încerca să-l cucerească. „Pentru a înţelege pericolul cu care se confruntă zilnic ţara noastră: sistemele de rachete ruseşti concentrate la frontiera cu Ucraina pot lansa simultan 364 de rachete; o putere de atac colosală”, a mai afirmat Oleksandr Turcinov la forumul de securitate desfăşurat joi şi vineri la Kiev cu tema „Alegerea strategică a Ucrainei şi a Occidentului”. La lucrările acestuia participă circa 1.000 de delegaţi din peste 20 de ţări, conform agenţiilor de presă ucrainene.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PSD – marea lepădare de trecut. DEVINE ANTICOMUNIST?
Până astăzi, PSD era perceput drept un partid fost comunist. Prin trimiterea la Cotroceni, la ...