Venezuela a trecut la TROC: O pungă de lapte praf = 24 de kilograme de peşte

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Venezuelenii au trecut la troc, deoarece banii locali nu mai au nicio valoare din cauza inflaţiei gigantice.

Într-un port de la oceanul Atlantic, din nordul ţării, peştele este abundent, în ciuda crizei severe. Dar oamenii nu au bani ca să cumpere, aşa că pescarii accepta aproape orice la schimb. Unul dintre vânzătorii de peşte din Puerto La Cruz a spus, pentru BBC, că a dat 24 de kilograme de sardine pe o singură pungă de lapte praf. Acest produs este foarte valoros, deoarece are un conţinut caloric foarte mare.

Clienţii vin cu tot ce au prin casă: pungi de oraş, pachete de paste, medicamente sau diverse unelte. Pescarii negociază dur, ca să obţină cât mai mult pentru peştele obţinut cu greu din apele Atlanticului.

FMI: Inflația poate ajunge la 10.000.000%

Venezuela este cufundată într-o criză fără precedent. În 2016, 2017 şi 2018, economia a scăzut cu 16% pe an. Inflaţia va ajunge anul acesta la 10 milioane de procente, estimează FMI. Prețurile se dublează după câteva zile, iar hârtia din care sunt făcute bancnotele a ajuns mai valoroasă decât valoarea monetară.

Economia Venezuelei s-a prăbușit din cauza scăderii prețului la petrol, principalul produs de export, dar și din cauza proastei administrații. Președintele Nicolas Maduro este considerat principalul vinovat de aproape toți venezuelenii. Dar succesorul lui Hugo Chavez acuză o conspirație internațională, condusă de SUA, pentru distrugerea țării.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
BREAKING NEWS: Militari ROMÂNI, atacați de TALIBANI în Afganistan. Vezi starea soldaților!
Patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României) ...