China, interesată de produse românești și să investească în România

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC

China este dispusă să crească importurile de produse agricole de înaltă calitate din România, asta i-a transmis premierului Viorica Dăncilă omologul său chinez, Li Keqiang. Cei doi s-au întâlnit în Croația, cu ocazia summitului China-Europa Centrală și de Est/16+1 De asemenea, gigantul asiatic este dispusă să intensifice cooperarea cu România în domenii precum energia nucleară, proiectele majore, finanțele, agricultura și medicina tradițională chineză, a mai spus oficialul de la Beijing.

Chinezii, interesați să cumpere produse agricole din România

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit informații despre recentele modificări aduse legislației privind parteneriatul public-privat (PPP) și a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip PPP. Au fost discutate, de asemenea, evoluții recente în relațiile UE-China. Premierul român a subliniat că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China și implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018.

Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză și a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat omologului chinez invitația de a efectua o vizită oficială în România. Totodată, șefa executivului a primit invitația de a efectua o vizită la Beijing.

Premierul României, întâlniri cu vicepreședintele SUA și premierii Chinei și Israelului

Statele europene participante la formatul „16+1” sunt: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Serbia şi Ungaria. 11 dintre statele participante sunt şi membre UE. În prezent, China este a doua cea mai mare economie a lumii. Dar mulți lideri de la Bruxelles se tem că Beijing-ul vrea să folosească Europa Centrală și de Est ca poartă de intrare în UE și ca să slăbească unitatea europeană.

Este a treia întâlnire la nivel înalt pe care premierul României o are în mai puțin de o lună. În martie, Viorica Dăncilă s-a văzut cu vicepreședintele american Mike Pence și cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Tăriceanu, apel către PNL: Convingeți-l pe Iohannis să-l demită pe Lazăr, ISTORIA nu ne va ierta pe niciunul
Călin Popescu-Tăriceanu a publicat o scrisoare deschisă către membrii PNL, partid pe care l-a condus ...